Hinder en maatregelen

Rijkswaterstaat renoveert de Haringvlietbrug. Op deze pagina lees je meer over de hinder die de werkzaamheden veroorzaken en welke maatregelen we daarvoor nemen.

In 2023 zijn de klep en het bewegingswerk van de Haringvlietbrug vervangen. We voeren de laatste, kleine werkzaamheden uit en passen de verlichting op de brug aan. Hierdoor draait de brug vooralsnog alleen overdag, als het licht is.

Bediening op aanvraag

De Haringvlietbrug wordt sinds maandag 12 februari 2024 op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart. Van maandag tot en met vrijdag draait de brug van 10.00 tot en met 15.00 uur op het hele uur, op zaterdag en zondag van 09.00 tot en met 16.00 uur, ook op het hele uur.

Brugpassages moeten minimaal 48 uur van tevoren worden aangemeld door te bellen naar 088-7974992. Op basis van de aanvragen clusteren we draaimomenten, in de ochtend of in de middag. Ook door onderbezetting, als gevolg van bijvoorbeeld ziekte van medewerkers, kunnen brugdraaien worden verplaatst. Aanvragers worden telefonisch over wijzigingen van draaimomenten geïnformeerd.

Vanaf 29 maart 2024 kunnen schepen zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden zijn in maart bekend.