Doelen en resultaten

Doelen en resultaten

De Haringvlietbrug in de snelweg A29 is een belangrijke schakel tussen Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland. Door de sterke groei van met name het zwaar vrachtverkeer, is de belasting van de brug de laatste jaren flink toegenomen. De brug wordt regelmatig geïnspecteerd en onderhouden.

De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn toe aan vervanging. We renoveren daarom het beweegbare deel van de brug. Door de renovatie blijven we de veiligheid van de brug en bereikbaarheid van de regio ook in de toekomst garanderen. De Haringvlietbrug zal na realisatie vanuit de Volkeraksluizen worden bediend.

Vervanging en renovatie Haringvlietbrug (A29)

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur, waaronder de Haringvlietbrug. Veel bruggen en tunnels zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. De bruggen, tunnels en wegen worden hierdoor veiliger en duurzamer. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Meer informatie over de grote onderhoudsopgave in Zuid-Holland is te vinden op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland.