A29: Renovatie Haringvlietbrug beweegbare deel

Waarom

  • De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn aan vervanging toe.
  • Door de renovatie blijft de brug ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar.
  • Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. We renoveren en vervangen de komende jaren onder meer 13 bruggen.
  • Het vaste deel van de Haringvlietbrug moet worden vernieuwd en staat daarvoor op de nominatie voor toekomstige renovatie.

Alle doelen en resultaten

Hoe

vervanging van de klep en het bewegingswerk van de brug

vernieuwen technische installaties en bedienings-, besturings- en bewakingssystemen

Tijdelijke maatregelen Haringvlietbrug

Sinds augustus 2021 gelden er verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug.

  • De maximumsnelheid is verlaagd naar 50 km/u.
  • In beide richtingen zijn de rijstroken versmald, omdat de snelheid van 50 km/u niet past bij het wegbeeld van de autosnelweg. Er wordt daarom ook extra gecontroleerd op het aanhouden van de snelheid. De parallelbaan is open voor auto’s. Snelheid blijft 50km/u.
  • Vanaf 1 januari 2023 tot de voltooiing van de renovatie in het najaar kan de brug niet worden geopend.
  • Er is een inhaalverbod voor vrachtwagens. Personenauto’s mogen wel inhalen of naast elkaar rijden.

De maatregelen blijven van kracht tot aan de renovatie van het beweegbare deel van de brug in 2023. Voor zowel weggebruikers als vaarweggebruikers zullen de maatregelen leiden tot hinder.

Heb ik last van de werkzaamheden?

Ja, hinder is als gevolg van de tijdelijke maatregelen en de renovatie in 2023 niet te voorkomen. Beide geven overlast voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Met actuele reisinformatie, uitgebreide communicatie en gerichte mobiliteitsmaatregelen willen we de hinder gedurende de tijdelijke maatregelen zoveel mogelijk beperken.

We werken samen met provincies, gemeenten en belangenorganisaties aan maatregelen om de hinder ook tijdens de renovatie te beperken.

Meer over hinder en maatregelen

Renovatie Heinenoordtunnel in 2023 en 2024

In 2023 wordt niet alleen de Haringvlietbrug gerenoveerd en een aantal weken afgesloten. Ook renoveren we in 2023 de Heinenoordtunnel. Deze tunnel ligt ook in de A29, ongeveer 15 km ten noorden van de brug. De renovatie van de tunnel is eind 2024 klaar.

Voor de werkzaamheden sluiten we de tunnel verspreid over 2023 en 2024 in verschillende weekenden en nachten af. Van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023 is de tunnel in beide richtingen dicht. In het voorafgaande weekend, 5 en 6 augustus, is de tunnel alleen richting Bergen op Zoom dicht. In de zomer van 2024 is de tunnel nog ongeveer 2 weken volledig afgesloten.

De renovatie van de tunnel zorgt, net als de renovatie van de Haringvlietbrug, voor veel hinder voor het verkeer. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de projectpagina van de Heinenoordtunnel.

Digitale nieuwsbrief renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Wilt u op de hoogte blijven van de voorbereidingen van de renovaties van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel, de maatregelen en alternatieven om de hinder te beperken en de voortgang van de renovaties? Meld u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Renovatie volgen via Facebook

De renovatie is ook te volgen via Facebook. We berichten daar over de voorbereidingen, het werk, afsluitingen en andere interessante informatie over de tunnel, de brug en de renovatie. Later vindt u hier ook tips over wat u kunt doen om de hinder tijdens de renovatie te beperken.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Wanneer

Klaar: 2023
2023

Realisatie

Deze planning kan nog veranderen

Bekijk de hele planning

Nieuws