A29: renovatie Haringvlietbrug beweegbare deel

Waarom

  • De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en de technische installaties en systemen zijn aan vervanging toe.
  • Door de renovatie blijft de brug ook in de toekomst veilig en de regio bereikbaar.
  • Het vaste deel van de Haringvlietbrug moet worden vernieuwd en staat daarvoor op de nominatie voor toekomstige renovatie.

Alle doelen en resultaten

Hoe

vervangen van de klep en het bewegingswerk van de brug

vernieuwen technische installaties en bedienings-, besturings- en bewakingssystemen

Heb ik last van de werkzaamheden?

Hinder voor de scheepvaart

Sinds vrijdag 29 maart 2024 draait de Haringvlietbrug op vaste tijden voor de hoge scheepvaart en is het voor schippers niet meer nodig een passage vooraf aan te melden. De brug is het afgelopen jaar gerenoveerd en wordt sinds begin februari 2024 weer op afroep bediend. Er zijn nog aanpassingen nodig aan de verlichting op de brug. Hierdoor draait de brug tot 1 juni 2024 alleen als het licht is. Daarna draait de brug volgens de reguliere bedientijden.

Meer over hinder en maatregelen

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Klaar: 29 maart 2024

Deze planning kan nog veranderen.

Renovatie Heinenoordtunnel in 2023 en 2024

In 2023 renoveren we ook de Heinenoordtunnel. Deze tunnel ligt ook in de A29, ongeveer 15 km ten noorden van de brug. De renovatie van de tunnel is eind 2024 klaar. Meer informatie vindt u op de projectpagina van de Heinenoordtunnel.

Digitale nieuwsbrief renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Wilt u op de hoogte blijven van de renovaties van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel, de maatregelen en alternatieven om de hinder te beperken en de voortgang van de renovaties? Meld u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Renovatie volgen via Facebook

De renovatie is ook te volgen via Facebook. We berichten daar over het werk, afsluitingen en andere interessante informatie over de tunnel, de brug en de renovatie. Later vindt u hier ook tips over wat u kunt doen om de hinder tijdens de renovatie te beperken.

Nieuws