Hinder en maatregelen

De bewegingswerken van de schuiven zijn een belangrijk onderdeel voor het functioneren van de Oosterscheldekering. De bewegingswerken zijn toe aan renovatie. Zo kunnen de bewegingswerken optimaal blijven functioneren. Op deze pagina vindt u de hinder van dit project.

Uithijsen bewegingswerken

Op 30 april en op 2, 6 en 8 mei 2024 sluiten we de N57 en de naastgelegen werkweg tussen De Banjaard (Kamperland) en de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 09.00 en 15.00 uur een half uur af. De weg is alleen afgesloten op het moment dat er daadwerkelijk een bewegingswerk wordt uitgehesen.

Via deze projectpagina en via het X-account van Rijkswaterstaat Zee en Delta is op de dagen van de werkzaamheden actuele informatie te vinden over het verloop daarvan.

Omleidingsroute

Autoverkeer leiden we tijdens de afsluiting om via de Zeelandbrug. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven en loopt over de N255, N256, N59 en andersom. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Voor fietsers is, vanwege de ligging van de weg geen omleidingsroute, beschikbaar.

Busvervoer

Voor busvervoer leiden de werkzaamheden niet tot hinder. Een hijsactie wordt tussen het passeren van de lijndienst uitgevoerd.

Verkorting stremming

In 2023 zijn de eerste 2 bewegingswerken uitgehesen. Toen was er sprake van een volledige afsluiting van 10.00 tot 12.00 uur. Na evaluatie is besloten om de stremming te verkorten tot het half uur dat er daadwerkelijk wordt gehesen. Het tijdstip waarop de stremming start, is afhankelijk van het verloop van het werk op locatie.