Projectenoverzicht water

Projectenoverzicht water

Hieronder staat een overzicht van alle actuele waterprojecten die in opdracht van Rijkswaterstaat worden uitgevoerd.


Er zijn 81 projecten gevonden.

Waddenzee: renovatie veerhaven Terschelling

Bepaalde kritische onderdelen van de veerhaven Terschelling zijn aan het einde van hun levensduur. Daarom is groot onderhoud noodzakelijk.

IJssel: inspecties en onderhoud Molenbrug bij Kampen

Van 2022 tot 2024 voeren we noodzakelijk onderhoud uit aan de Molenbrug bij Kampen. Zo stroomt het verkeer ook in de toekomst vlot en veilig door via de N764.

Grevelingen: onderhoud aan de Grevelingensluis

Om de Grevelingensluis in de toekomst veilig te houden, is onderhoud van onderdelen nodig tot eind 2023. We reviseren cilinders, buffers en draaipunten.

Wolderwijd: ondiepe, luwe en diepe zone met onderwaterbos

Het onderwaterleven in het Wolderwijd heeft een impuls nodig. Voor meer variatie leggen we een ondiepe, diepe en een luwtezone aan met een onderwaterbos.

Amsterdam-Rijnkanaal: renovatie Prinses Marijkesluis

De komende jaren voeren we een renovatie uit aan de Prinses Marijkesluis. Hierdoor blijft de sluis beschikbaar en betrouwbaar.

Onderzoek water- en bodemkwaliteit Veerse Meer

We voeren onderzoek uit naar de water- en bodemkwaliteit in het Veerse Meer, die momenteel niet goed is. Hierdoor krijgen we inzicht in oplossingen.

Waddenzee: renovatie veerdam Ameland

Bepaalde kritische onderdelen van veerdam Ameland zijn aan onderhoud toe. Daarom voeren we van april tot en met augustus 2022 werkzaamheden uit.

Waddenzee: renovatie veerhaven Harlingen

Bepaalde kritische onderdelen van de veerhaven Harlingen hebben groot onderhoud nodig.

Zuid-Willemsvaart: renovatiewerkzaamheden Sluis 15 en Sluis 16

We vernieuwen of herstellen de deuren van Sluis 15 en 16 van september 2022 tot en met februari 2023. Zo blijft scheepvaart vlot en veilig doorstromen.

Hollandsche IJssel: groot onderhoud aan Draaibrug Montfoort

De Draaibrug Montfoort over de Hollandsche IJssel kan na een flinke renovatie weer voor 30 jaar mee. Hij voldoet dan aan alle machine- en veiligheidseisen.