Julianakanaal: brug bij Itteren

Waarom

  • De brug bij Itteren over het Julianakanaal is bijna 100 jaar oud.
  • Omdat de brug is verouderd zorgen staalplaten voor ontlasting van het betonnen brugdek. Dit doen we om veilig gebruik van de brug te garanderen.
  • Het plaatsen van een nieuwe brug is erg kostbaar. We onderzoeken wat de beste optie is: renoveren of vernieuwen van de brug.

Hoe

onderzoeken wat de beste optie is: renoveren of vernieuwen van de brug

Heb ik last van de werkzaamheden?

Staalplaten ontlasten momenteel het betonnen brugdek, zo zorgen we ervoor dat het verkeer veilig over de brug kan. Omwonenden ervaren helaas geluidshinder van deze staalplaten. We onderzoeken hoe we de constructie kunnen aanpassen om geluidsoverlast te verminderen.

Veiligheid

In de loop van 2024 weten we meer over de mogelijke startdatum van het project. Tot die tijd doen we er alles aan om de brug veilig open te houden voor de weggebruikers. We inspecteren de brug regelmatig en voeren reparaties en andere onderhoudsmaatregelen uit. Zo kunnen we de veiligheid voor het verkeer op de brug garanderen.

Scheepvaart

Tijdens de werkzaamheden kan eventueel hinder ontstaan voor het scheepvaartverkeer. Kijk voor informatie over scheepvaarthinder op de website Vaarweginformatie of lees de scheepvaartberichten voor de actuele situatie.

Wanneer

Klaar: nog niet bekend
Medio 2024

Duidelijkheid over geluidsbeperkende maatregelen vanwege overlast door de staalplaten

Medio 2024

Invulling geven aan de aanpak en planning

Deze planning kan nog veranderen.

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Nieuws

Onderliggende pagina