Werkzaamheden

N59: werkzaamheden aan berm, 2 weekenden dicht in juni 2024

Gepubliceerd op: 16 april 2024, 16.36 uur - Laatste update: 17 april 2024, 09.10 uur

De N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) is dicht in de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024. De berm wordt dan verstevigd.

De weg zou eerder al in maart 2024 worden afgesloten, maar door de natte weersomstandigheden werden die werkzaamheden uitgesteld. Door de berm te verharden, kunnen weggebruikers makkelijker en veiliger uitwijken als er hulpdiensten moeten passeren.

Omleiding via A29/A4, openbaar vervoer blijft hetzelfde

De afsluiting is in beide weekenden van vrijdag vanaf 22.00 tot maandag 05.00 uur. De afsluiting is in beide richtingen en geldt ook voor de parallelweg. Het verkeer wordt omgeleid.

Automobilisten tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard leiden we om via de N257, de A4 en A29 of andersom.

De parallelweg blijft wel open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en het openbaar vervoer. De dienstregeling van het openbaar vervoer blijft tijdens deze 2 weekenden doorgaan volgens het normale schema.

Het weekend van 21 tot 24 juni is als reserveweekend gereserveerd.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Laag grond wordt vervangen door steenlaag

De berm bestaat nu uit een stenen fundering (Silex) met daarbovenop een laag grond (met ingezaaid gras) en wordt ook gebruikt om uit te wijken voor passerende hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer. Op enkele plekken blijkt de berm te laag te liggen en ook ontstaat soms diepe spoorvorming in de berm.

Om dit te verbeteren wordt de gehele laag grond (over 2 keer 6 km) weggehaald en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Daardoor ontstaat een stevigere berm, die ook duidelijker herkenbaar is om overheen te rijden. Aannemer Heijmans zal het werk gaan uitvoeren.

Meer informatie N59

Meer informatie over de N59 vindt u op de website N59 van de toekomst.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.