Hoogwater: wat betekent dat voor de planning van de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug?

Interview

Hoogwater: wat betekent dat voor de planning van de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug?

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021

Er zit weleens iets tegen bij grote bouw- of renovatieprojecten. Al was het alleen maar omdat je niet alles kunt zien aankomen. Dat gold natuurlijk ook voor het hoogwater deze zomer (2021). In hoeverre heeft dat gezorgd voor vertraging in de planning van de onderhoudswerkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug?

Na het hoogwater in juli moest aannemer GSB 2 weken wachten totdat het waterpeil weer was gezakt. ‘Daarna was het zaak om eerst een goede controle uit te voeren’, vertelt Mike van Schenkhof, projectleider bij GSB. ‘Alles moest natuurlijk eerst weer veilig zijn. Er bleken wat roosters van de sluizen en wat hekwerken kapot. Ook was het hele voetpad op de middensluis weggespoeld; daar moesten we de grond herstellen. Dat heeft ons wel in de weg gestaan bij het opnieuw opbouwen van de hulpconstructie.

Achterstand werkzaamheden inhalen

Uiteindelijk duurde het 4 weken voordat GSB met de onderhoudswerkzaamheden weer verder kon. En dat betekent dus ook: 4 weken vertraging in de planning. ‘We werken er op dit moment keihard aan om weer wat in te lopen’, zegt Van Schenkhof. ‘We zetten bijvoorbeeld extra mensen in en gaan nu ook in de weekenden werken. Zo hopen we de onderhoudswerkzaamheden uiteindelijk volgens planning af te ronden.