Informatievoorziening

Actuele informatie is essentieel bij efficiƫnt watermanagement, verkeersmanagement, assetmanagement en beheer. Innovatieve toepassingen van nieuwe ICT-technieken kunnen daarbij een rol spelen en kostenbesparing opleveren.

Voorbeelden van nieuwe technieken zijn goedkope en flexibel in te zetten sensoren in objecten, die voortdurend informatie verzamelen en delen. Of denk aan drones die bij evenementen verkeersmanagers voorzien van live-beelden van de verkeerssituatie. Ook visualisaties en augmented reality leveren belangrijke beleidsinformatie.

Innovatief omgaan met data

Een belangrijk aandachtspunt voor de komende jaren is onze omgang met de grote hoeveelheid aan beschikbare data. Die data kunnen ons en onze partners helpen om processen met een goede prijs-kwaliteit verhouding uit te voeren. We investeren daarom in nieuwe technieken om deze informatie te verzamelen en te analyseren. Het is daarbij belangrijk dat we nadenken over informatiebeveiliging, privacy en maatregelen.

Goede informatievoorziening helpt ons taken beter, goedkoper en veiliger uit te voeren. Innovatieve technologie speelt daarin een onmisbare rol

Meer innovaties

Nieuwsgierig naar meer innovaties? In het projectenoverzicht staan de innovaties op een rij die het Corporate Innovatieprogramma stimuleert. Het programma is de centrale plek binnen Rijkswaterstaat waar innovatie wordt gestimuleerd en gefaciliteerd.

Samen innoveren

Bent u ook met innovatie bezig en heeft u interesse in samenwerken? Neem contact met ons op via het Contactformulier Servicedesk Zakelijk.