Innovatie

Innovatie is nodig om Nederland op een duurzame en betaalbare manier leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. Zo staat Rijkswaterstaat voor de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis: veel bruggen, tunnels en viaducten zijn toe aan vervanging of renovatie. Tegelijk vragen klimaatverandering en toenemende verkeersdrukte om slimme, duurzame en veilige oplossingen.

Rijkswaterstaat innoveert

Samen met onze partners werken we aan innovaties die ons helpen bij deze uitdagingen. We doen dit door innovatief en duurzaam in te kopen en zo innovaties aan te jagen. Daarbij richten we ons vooral op duurzame transities voor smart mobility, IT en data en duurzame leefomgeving. Onder duurzame leefomgeving vallen circulaire economie, energie en klimaat en duurzame gebiedsontwikkeling.

We werken aan innovaties op de weg, het water, op het gebied van ruimte en duurzaamheid en Informatievoorziening. In het jaaroverzicht 2017 vindt u 70 innovaties die Rijkswaterstaat in het afgelopen jaar samen met marktpartijen en kennisinstellingen verder heeft gebracht.

Samen innoveren

Bent u ook met innovatie bezig en wilt u met ons in gesprek over een eventuele samenwerking? Neem dan contact met ons op via de Servicedesk Zakelijk.

Tijdens de Smart Shipping Challenge in de Rotterdamse Rijnhaven (november 2017) werd uitgelegd hoe ‘slim varen’ in zijn werk gaat.

Documenten

Innovatienieuws

Meer innovatienieuws