A16: renovatie viaduct over Hoofdweg Rotterdam (s109)

A16: renovatie viaduct over Hoofdweg Rotterdam (s109)

Waarom

  • Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg (s109) in Rotterdam (direct ten zuiden van het Terbregseplein) is gebouwd in 1966.
  • De constructie van het viaduct in de A16 voldoet niet langer. De rijdekken zijn aan vervanging toe.
  • Om de belasting te verminderen, is sinds 2021 zwaar transport al niet meer over het viaduct geleid en wordt het viaduct extra in de gaten gehouden.
  • Tot aan de vervanging van de rijdekken wordt het viaduct ondersteund. Door het vernieuwen van het viaduct, blijft dit ook in de toekomst veilig te gebruiken en blijven de A16 en de regio bereikbaar.

Hoe

vernieuwen rijdekken en asfalteren wegdek

ondersteuning van het viaduct

Heb ik last van de werkzaamheden?

De Hoofdweg (s109) is vanaf 16 mei 2022 tot 5 juni 2022 ter hoogte van het viaduct in de A16 afgesloten. Verkeer wordt omgeleid, en moet rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. Vanaf zondag 5 juni is de Hoofdweg weer beperkt open voor verkeer. Beperkt omdat door de ondersteuningsconstructie onder het viaduct nu minder ruimte is. De beperkte openstelling zal tot aan het moment dat de rijdekken van het viaduct zijn vervangen (2024) tot hinder leiden in de omgeving.

Hinder voor de omgeving is tijdens het vernieuwen van het viaduct in 2024 niet te voorkomen. Het is nu nog niet duidelijk hoe groot de hinder zal zijn. Zodra dit bekend is, delen we dit met de omgeving. Om de regio bereikbaar te houden, trekken we samen op met de gemeente en andere organisaties.

Wanneer

Klaar: 2024
2021

Om de belasting te verminderen wordt sinds 2021 zwaar transport niet meer over het viaduct geleid en wordt het viaduct extra in de gaten gehouden.

2022

Om het viaduct veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan de renovatie wordt het viaduct nu ook ondersteund.

Deze planning kan nog veranderen.

Tijdelijke maatregelen

Om de belasting te verminderen is sinds 2021 zwaar transport al niet meer over het viaduct geleid en wordt het viaduct extra in de gaten gehouden. Recent is gebleken dat de constructie van het viaduct in de A16 niet langer voldoet. Om het viaduct veilig te kunnen blijven gebruiken tot aan de vervanging van de rijdekken, is daar in 2022 een ondersteuningsconstructie onder het viaduct bijgekomen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen en antwoorden

Nieuws

Onderliggende pagina's