Video's aanleg Blankenburgverbinding

Op deze pagina vindt u een aantal video's over de Blankenburgverbinding.

Op de website Blankenburgverbinding vindt u meer video's.

Starthandeling Blankenburgverbinding – 17 september 2018

Op 17 september 2018 heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de Blankenburgverbinding: de A24.

Het is natuurlijk vandaag de dag die bij het gezelschap dat hier vandaag staat de collectieve geschiedenis en geheugen in gaat als de dag dat wij vandaag bij elkaar zijn voor de starthandeling van de Blankenburgverbinding. Daarom zie ik de Blankenburgverbinding als belangrijk. Of je hier nu woont, werkt of op bezoek komt, de nieuwe verbinding zorgt ervoor dat je er makkelijker kunt komen. ÒToen wij uit Rotterdam vertrokken, naar Rozenburg in de auto.Ó Wetende dat dit hele gebied 21 miljard bijdraagt aan ons bruto nationaal product en dat kan alleen maar toenemen. En dat is goed voor Rotterdam, dat is goed voor de BV Nederland. Ik kom wat meer uit het oosten van het land. Uit Gorichem. Dan is het iedere ochtend spannend of je op tijd arriveert waar je wilt zijn in verband met de A15. 2024 dan ligt de A24 er. Het is voor heel Nederland nodig dat er op alle plekken infrastructuurverbetering plaats vindt. Dus het is een goed begin, na lange tijd. En daar zijn we heel blij mee. Als verladers en ook als bedrijven in deze regio. En als we straks naar de overkant willen, dan zullen we ongeveer een half uur onderweg zijn. En dat is best lang als je bedenkt dat de afstand maar 400 meter is. Met de Blankenburgverbinding gaan we de bereikbaarheid over de weg tussen de grootste haven van Europa, het achterland en de Randstad verbeteren. 3, 2, 1. We staan bij de kaart uitgebreid stil bij belangrijke gebeurtenissen uit het verleden. Van het woord ÔsnelwegÕ, dames en heren, had men in 1018 nog nooit gehoord. U bent vandaag getuigen van het wonder van Vlaardingen. De aannemer is nog niet eens begonnen of de positieve effecten zijn al zichtbaar. 3, 2, 1. Omhoog, omhoog, omhoog. Nog hoger. Ja! Het oeverbos, het Blankenbos, niet al te groot, maar wel van groot belang hier in Vlaardingen. En waar u de starthandeling gaat verrichten, is ook de plek waar ook straks het project zal komen. Dat ga ik heel graag met heel veel plezier doen, met een kleine knipoog naar boven. Ik denk dat ik de enige minister ben in Nederland waarvan het goed is dat is ze ook een tunnelvisie heeft. Dit is de starthandeling van het BlankenburgtracŽ dames en heren. Groot applaus. Meer informatie? Kijk op www.blankenburgverbinding.nl

Tracé Blankenburgverbinding in vogelvluchtperspectief

Deze video laat het tracé van de aan te leggen Blankenburgverbinding vanuit een vogelvluchtperspectief zien. De route bij de A20 bij Vlaardingen. Via de verdiepte ligging bij de Krabbeplas loopt de weg via de Alkeettunnel onder de Zuidbuurt richting de Blankenburgtunnel onder Het Scheur/Nieuwe Waterweg. Vervolgens sluit de Blankenburgverbinding aan op de A15 bij Rozenburg.