Waterexpert Carina Verbeek

Waterexpert Carina Verbeek

Als adviseur waterveiligheid bij Rijkswaterstaat houd ik mij dagelijks bezig met een veilige en droge toekomst van Nederland. Ik werk door het hele land. Water is immers overal in Nederland te vinden.

Een bijna-overstroming

In 1995 werd een kwart miljoen mensen geëvacueerd in verband met dreigende overstromingen van de Rijn en de Maas. Dat is al lang geleden, maar voor mij voelt het als gisteren. Ik was één van die kwart miljoen. Ik zat nog op de basisschool en moest samen met mijn ouders ons huis verlaten. Toen is bij mij het zaadje geplant om me in te zetten voor een veilig Nederland.

We willen de best beveiligde delta ter wereld blijven

Nu werken voor de toekomst

Sinds 1995 heeft Rijkswaterstaat samen met onder andere de waterschappen veel gedaan om overstromingen te voorkomen. Maar in Nederland kunnen we daar nooit mee stoppen. We willen de best beveiligde delta ter wereld blijven. Dat betekent dat ik regelmatig werk aan projecten voor de lange termijn. In mijn hoofd zit ik vaak al in 2050 of zelfs in 2100. Voor veel mensen een ver-van-mijn-bedshow, maar niet voor mij. Zo zorgen mijn collega’s en ik ervoor dat ook de volgende generaties veilig in Nederland kunnen leven en wonen.


Blogs van Waterexpert Carina Verbeek