Waterexpert Carina Verbeek

Waterexpert Carina Verbeek

Als adviseur waterveiligheid bij Rijkswaterstaat houd ik mij dagelijks bezig met een veilige en droge toekomst van Nederland. Ik werk door het hele land. Water is immers overal in Nederland te vinden.

Een bijna-overstroming

In 1995 werd een kwart miljoen mensen geëvacueerd in verband met dreigende overstromingen van de Rijn en de Maas. Dat is al lang geleden, maar voor mij voelt het als gisteren. Ik was één van die kwart miljoen. Ik zat nog op de basisschool en moest samen met mijn ouders ons huis verlaten. Toen is bij mij het zaadje geplant om me in te zetten voor een veilig Nederland.

We willen de best beveiligde delta ter wereld blijven

Nu werken voor de toekomst

Sinds 1995 heeft Rijkswaterstaat samen met onder andere de waterschappen veel gedaan om overstromingen te voorkomen. Maar in Nederland kunnen we daar nooit mee stoppen. We willen de best beveiligde delta ter wereld blijven. Dat betekent dat ik regelmatig werk aan projecten voor de lange termijn. In mijn hoofd zit ik vaak al in 2050 of zelfs in 2100. Voor veel mensen een ver-van-mijn-bedshow, maar niet voor mij. Zo zorgen mijn collega’s en ik ervoor dat ook de volgende generaties veilig in Nederland kunnen leven en wonen.

Blogs van Waterexpert Carina Verbeek

Waterexpert Carina Verbeek

Oof mag mee!

Waterexpert Carina Verbeek vertelt over een van de grootste evacuaties uit de Nederlandse geschiedenis. Op 1 februari 1995 is zij als 8-jarig meisje één van de 250.000 mensen die worden geëvacueerd vanwege de gevaarlijk hoge waterstanden in de Maas, Rijn, Waal en IJssel.

Waterexpert Carina Verbeek

Japans bezoek aan de Noordwaard

Het is een zonnige zaterdagochtend in juni. Ik voel me net een reisleider als ik door mijn microfoon een groep van 10 Japanners toespreek. Samen rijden we per bus door de Noordwaard. De Japanse delegatie wil alles weten over dit succesvolle waterveiligheidsproject.

Waterexpert Carina Verbeek

Bo zoekt het uit!

Het is woensdagochtend, ik heb een afspraak met een groep trainees. Ze doen sinds maandag mee aan de Rijkswaterstaat Trainee Trophy en werken aan een opdracht over bodemdaling versus waterkeren. Donderdag moet die af zijn. Als ik aankom, vuren ze direct allerlei vragen op me af. De druk is duidelijk hoog!

Alle blogs van de waterexperts