Spijkenisserbrug

De Spijkenisserbrug (1978) in de Groene Kruisweg is 1 van de 3 verbindingen die Voorne-Putten verbindt met de regio Rotterdam. Met name inwoners uit Spijkenisse maken gebruik van de brug. Zij rijden via Hoogvliet naar de snelweg A15 en terug. Ook (brom)fietsers en voetgangers maken veel gebruik van de Spijkenisserbrug.

De Spijkenisserbrug ligt over de Oude Maas, een belangrijke hoofdvaarweg met druk scheepvaartverkeer. De brug gaat zo’n 6000 keer per jaar open voor de scheepvaart. Dat is gemiddeld 17 keer per dag. Een belangrijke schakel voor wegverkeer en scheepvaart dus.

Spitsregime

Om het aantal keren dat de brug opengaat per dag te beperken, is er een spitsregime voor de ochtend- en avondspits gemaakt. Tijdens spitsuren blijft de Spijkenisserbrug dicht voor de recreatieve vaart. De eerste draaiing voor recreatieve zeiljachten is op werkdagen vanaf 08.30 uur. Daarna om het uur tot 15.30 uur.

Dit geldt niet voor de beroepsvaart. Als zij door het getij binnen de spitstijd langs de brug moet, dan gaat de brug wel open. De zeevaart vaart namelijk op getij.

Omleidingsroutes storingen Spijkenisserbrug

Bij storingen aan de Spijkenisserbrug wordt het wegverkeer omgeleid via de Hartelbrug, de Botlekbrug en de Botlektunnel in de snelweg A15. Ook (brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Botlekbrug.

Communicatie bij storing of stremming Spijkenisserbrug

Bij iedere storing wordt er een sms-bericht verstuurd. Dus ook bij een storing van korte duur en als er eigenlijk geen hinder is. Daarnaast informeren we betrokken instanties (denk hierbij aan de gemeente Nissewaard, Havenbedrijf Rotterdam en hulpdiensten) en vindt er berichtgeving via Twitter plaats.

Over het verloop en de duur van een storing of stremming wordt de omgeving via sms, Twitter, websites van gemeenten en de media door Rijkswaterstaat op de hoogte gehouden.

Aanmelden sms-service

Aanmelden voor de gratis sms-service kan door een sms te sturen naar 3669 met de tekst 'sbrug aan'. Wilt u geen berichten meer ontvangen? Sms dan 'sbrug stop' naar 3669.

Nieuws over de Spijkenisserbrug

Onderliggende pagina