Nieuwsbericht

Bouw hangsteigers onder Molenbrug Kampen voor inspecties en herstelwerkzaamheden

Gepubliceerd op: 6 december 2022 - Laatste update: 22 februari 2023, 11:01

We gaan in 2023 opleggingen van de Molenbrug in Kampen vervangen. Als voorbereiding hierop voeren we de komende maanden inspecties uit aan de brug.

Om deze inspecties en de daadwerkelijke werkzaamheden uit te kunnen voeren, bouwen we vanaf maandag 12 december 2022 hangsteigers onder de gehele lengte van de brug.

Verkeersregelaars bij de Molenbrug

De komende weken gebruiken we de parallelrijbaan van de Molenbrug voor de aanvoer en montage van de hangsteigers. Landbouwverkeer rijdt daarom van maandag 12 december 07.00 tot en met woensdag 14 december 19.00 uur over de hoofdrijbaan van de brug.

Voor het overige verkeer inclusief fietsers, voetgangers en hulpdiensten verandert er niets. Zij gaan tijdens de bouw van de hangsteigers op de gebruikelijke manier over de brug. Verkeersregelaars aan beide zijden van de brug leiden het verkeer in goede banen.

Inspecties en onderhoud

Tot 2024 voeren we noodzakelijke inspecties en onderhoud uit aan de Molenbrug. Afgelopen oktober 2022 voerden we al inspecties uit aan de tuien van de Molenbrug. Aan de zuidzijde van de Molenbrug doen we de komende weken nulmetingen vanaf een hoogwerker.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bekijk de projectpagina over het onderhoud van de Molenbrug.