Nieuwsbericht

Kom aan boord bij Rijkswaterstaat tijdens de Wereldhavendagen

Gepubliceerd op: 30 augustus 2022, 17.08 uur - Laatste update: 1 september 2022, 16.54 uur

Op 2, 3 en 4 september 2022 zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. Rijkswaterstaat is als trotse vriend van de Wereldhavendagen aanwezig om te laten zien op welke manier wordt bijgedragen aan een veilige vaarweg rond de grootste haven van Europa.

Rondleiding op onze vaartuigen

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers terecht bij onze stand op de kop van de Wilhelminapier bij Hotel New York. Hier liggen schepen van Rijkswaterstaat en de Rijksrederij aan de kade. Onze mobiel verkeersleiders heten je welkom aan boord en vertellen meer over hoe zij namens ons de vaarweg vlot en veilig houden.

De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt de specialistische schepen die beschikbaar worden gesteld aan de Douane, Kustwacht, Ministerie van LNV en wijzelf. De aanwezige collega’s kunnen je hier alles over vertellen.

Bij de schepen vind je ook onze stand. Hier kun je in gesprek met Rijkswaterstaters over het diverse werk op weg en water. Ook kun je meer leren over water- en incidentmanagement. De collega’s van werving en selectie zijn op vrijdag ook in de tent te vinden en vertellen je graag meer over werken bij Rijkswaterstaat.

Collega van de toekomst

Tijdens de Wereldhavendagen vindt ook het MATCH event plaats, ook hier is Rijkswaterstaat aanwezig. Op dit event in de Lantarenvenster laten diverse werkgevers zien welke mooie werkplekken er zijn in de nautische wereld. Ook worden openstaande vacatures toegelicht. Een inspiratie plek voor de mobiel verkeersleiders, operators en nautische verkeersleiders van de toekomst!

Vriend Wereldhavendagen

Samen met Havenbedrijf Rotterdam zorgen we ervoor dat de Rotterdamse haven bevaarbaar en veilig blijft. Ook borgen we gezamenlijk de waterkwaliteit. Dat de Rotterdamse haven de grootste haven van Europa is, is ook op de omliggende rivieren goed zichtbaar. Bij de kruising rond Dordrecht, waar de corridor Rotterdam-Duitsland en Rotterdam-Antwerpen samenkomen, varen zo’n 120.000 schepen per jaar.

Tijdens de Wereldhavendagen komt het harde werk rondom de havens en de samenwerking tussen alle verschillende stakeholders goed naar voren.