Rijksrederij

De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt 100 specialistische schepen en stelt deze beschikbaar aan diverse overheidsorganisaties.

Dagelijks werken er 60 medewerkers op kantoor en 230 bemanningsleden op de schepen. Zij werken aan de inzet van een effectieve en efficiƫnte vloot voor de Douane, Kustwacht, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Rijkswaterstaat.

Taken van de Rijksrederij

De Rijksrederij stelt schepen beschikbaar die passen bij de taakuitvoering van de opdrachtgever. Zo maakt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gebruik van schepen die speciaal zijn ingericht voor visserijonderzoek en de Kustwacht van een schip dat sleephulp kan bieden aan schepen in nood.

De hoofdtaken van de Rijksrederij zijn vaarwegmarkering, patrouille, meten, visserijbeheer en -onderzoek.

Bemanning en advies

Heeft de klant nautische bemanning en bemanning voor specialistische taakuitvoering nodig? Ook daar kan de Rijksrederij voor zorgen. Tevens geeft de organisatie advies over nautische zaken en vlootmanagement. Er is veel kennis over bemanning, veiligheidsmanagement, scheepsuitrustingen en optimale scheepsinzet.

Oprichting Rijksrederij

De Rijksrederij werd opgericht in 2009 en valt onder Rijkswaterstaat, maar opereert hierbinnen als een zelfstandige organisatie.

Podcast De kustwacht waakt over ons

Kapitein Wim Kos vertelt wat hij en zijn bemanning meemaken op het schip de Visarend van de kustwacht van Rijkswaterstaat.

Onderliggende pagina's