Werkzaamheden

Snelweg A7 Afsluitdijk 2 nachten afgesloten; 4 en 5 februari 2022

Gepubliceerd op: 3 februari 2022, 15.37 uur

Op vrijdag 4 februari en zaterdag 5 februari 2022 is de snelweg A7 over de Afsluitdijk van 22.00 tot 08.00 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

Rijkswaterstaat gaat in de toekomst de bruggen van het Stevincomplex vervangen. Voorafgaand aan het vervangen van deze bruggen moeten er nog diverse onderzoeken worden uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in de staat van de ondergrond. Dit is nodig om vast te stellen of de fundering waar de huidige brugpijlers op staan draagkrachtig is. De sterkte en het gedrag van de middenpijlers cruciaal zijn cruciaal voor het veilig functioneren van de toekomstige bruggen gedurende de levensduur.

Hinder en omleidingen 4 en 5 februari

Voor de scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt een halve vaarwegstremming bij de bruggen op onderstaande momenten. Houd rekening met langere wachttijden.

  • Vrijdag 4 februari: van 22.00 tot 08.00 uur
  • Zaterdag 5 februari: van 22.00 tot 08.00 uur

Voor het wegverkeer

De snelweg A7 over de Afsluitdijk is afgesloten voor wegverkeer op onderstaande momenten. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

  • Vrijdag 4 februari: van 22.00 tot 08.00 uur
  • Zaterdag 5 februari: van 22.00 tot 08.00 uur

Verkeerslichten Den Oever vanaf 6 februari

Van de nachtelijke afsluitingen maakt bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) tevens gebruik om diverse werkzaamheden op de Afsluitdijk uit te voeren. Zoals het verkeer omzetten, asfaltwerkzaamheden, diverse inspecties en het plaatsen van verkeerslichten ten westen en ten oosten van de bruggen bij Den Oever. Voorheen zette een weginspecteur het verkeer stil voor het in- en uitrijden van (zwaar) werkverkeer. Dit duurde dikwijls 10 tot 15 minuten. Door het gebruik van verkeerslichten vanaf 6 februari staan weggebruikers in de meeste gevallen hooguit 20 seconden stil voor het rode verkeerslicht. Dat zorgt ervoor dat weggebruikers minder hinder ervaren van het werkverkeer. We verwachten dat de verkeerslichten tot en met het najaar van 2023 blijven staan.

Stremming of afsluiting korter of langer

Afhankelijk van het verloop en de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden en de stremming korter of langer duren. Ga voor actuele informatie naar de website Vaarweginformatie Voor vragen kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk. Het loket is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-6040 en via het e-mailadres van het loket De Afsluitdijk.