Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel (A4); 21 t/m 24 februari 2022

Gepubliceerd op: 16 februari 2022, 14.50 uur

Van maandag 21 februari tot en met donderdag 24 februari 2022 werkt Rijkswaterstaat gedurende 4 nachten aan het onderhoud van de Schipholtunnel. Iedere nacht is 1 van de 4 tunnelbuizen van 23.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer.

Alleen in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 februari geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Den Haag richting Amsterdam. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Omleidingen afsluitingen Schipholtunnel

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid.

  • Doorgaand verkeer op de snelweg A4 richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de snelweg A5 en snelweg A9.
  • Verkeer vanaf Schiphol richting Amsterdam en Utrecht rijdt via de A4, A5 en A9.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt hieronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Gedurende deze nachten wordt de gehele tunnel schoongemaakt. Zoals de wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten en zichtmeting. Daarbij vindt er ook een constructieve inspectie plaats. Ook maaien we het gras rondom het tunnelgebied.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.