Nieuwsbericht

Zuidbuurt Vlaardingen 24 december 2021 weer open voor auto’s

Gepubliceerd op: 20 december 2021, 15.34 uur - Laatste update: 20 december 2021, 15.35 uur

Op vrijdag 24 december 2021 in de namiddag gaat de Zuidbuurt in Vlaardingen weer open voor doorgaand autoverkeer. Door werkzaamheden aan de Hollandtunnel moesten automobilisten tijdelijk omrijden.

Om de heropening in kersttijd te onderstrepen, hebben de bouwers van de Blankenburgverbinding een 5 m hoog verlicht hert op de bouwplaats geplaatst. 

Voor de werkzaamheden aan de Hollandtunnel (onderdeel Blankenburgverbinding), die de Zuidbuurt kruist, was deze weg enkele maanden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Inmiddels is de weg verlegd en loopt deze nu tijdelijk over het eerste stuk van het tunneldak. Automobilisten kunnen vanaf 24 december weer doorrijden op de Zuidbuurt.

In kerstsferen met verlicht hert

Om tijdens de afsluiting van de Zuidbuurt de omgeving te laten weten dat alle bedrijven gewoon bereikbaar waren, organiseerden bouwconsortium BAAK en Rijkswaterstaat samen met de ondernemers ‘De 10 weken van de Zuidbuurt’, waarbij de verschillende bedrijven aan de Zuidbuurt onder de aandacht werden gebracht via bouwborden, artikelen op de website Blankenburgverbinding en via de social media. Om deze campagne op een feestelijke manier af te sluiten zet bouwconsortium BAAK tijdens de kerstvakantie een groot verlicht hert op de bouwplaats dat de Zuidbuurt ook in deze donkere dagen in het licht zet. Een kijkje nemen is mogelijk. Het hert blijft de hele kerstvakantie branden.

Meer informatie Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg, de A24, die de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Kijk voor meer informatie op de website Blankenburgverbinding. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of @RWS_WNZ of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002 (gratis).