Nieuwsbericht

Renovatiewerkzaamheden Utrechtsebaan (A12) later van start; januari 2022

Gepubliceerd op: 15 november 2021, 17.23 uur - Laatste update: 13 januari 2022, 09.15 uur

De renovatie van de Utrechtsebaan wordt uitgesteld. Eerder zou het werk in oktober 2021 beginnen, maar dat wordt nu januari 2022. Het uitstel komt door vertraging in de aanbestedingsprocedure.

De Utrechtsebaan is het verdiept aangelegde stuk rijksweg van de A12 en loopt tussen de Zuid-Hollandlaan en de gemeentegrens bij Voorburg. Hoewel het een A-weg is, is dit stuk in beheer van de gemeente Den Haag en worden de werkzaamheden uitgevoerd door de gemeente.

De afgelopen maanden is er al uitgebreid onderzoek gedaan naar de conditie van de weg en heeft de gemeente voorbereidingen getroffen voor de renovatie.

Bezwaar op de voorlopige gunning

Op 1 juli 2021 maakte de gemeente Den Haag, via een voorlopige gunning, bekend welke aannemer de werkzaamheden aan de Utrechtsebaan gaat uitvoeren. 1 van de andere inschrijvers heeft daarop een kort geding aangespannen om deze beslissing aan te vechten. Dat bezwaar is in september 2021 door de rechter afgewezen. De rechter oordeelde daarbij dat de gemeente Den Haag juist heeft gehandeld bij de gunningsprocedure. Na deze uitspraak is het werk definitief gegund aan de beoogde aannemer.

Als gevolg van het kort geding is 3 tot 4 maanden vertraging opgetreden, waarin de aannemer geen voorbereidend werk kon verrichten. Ook heeft de aannemer de bestelling van bouwmaterialen moeten uitstellen.

Dat betekent dat vanaf maandag 10 januari 2022 de laatste, nachtelijke voorbereidingen plaatsvinden voor het maken van de omleidingsroutes. Op vrijdagavond 14 januari beginnen de hoofdwerkzaamheden. In dat weekend is de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten tot maandagochtend 17 januari.

Vanaf maandagochtend 17 januari is de Utrechtsebaan alleen afgesloten voor het verkeer de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen kan in die periode gebruik blijven maken van de weg, behalve tijdens enkele weekendafsluitingen. Het werk kent nu nog een doorlooptijd tot eind mei 2022. Bekijk voor de actuele planning de website van de gemeente Den Haag.

Meer informatie werkzaamheden Utrechtsebaan (A12)?

Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Den Haag over de Utrechtsebaan. Of op vanAnaarBeter.