Werkzaamheden

Afsluitingen en nieuwe verkeerssituatie Trentweg Rozenburg

Gepubliceerd op: 26 augustus 2021, 08.55 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 11.27 uur

Om de A15 bij Rozenburg aan te sluiten op de Blankenburgverbinding, bouwt Rijkswaterstaat vanaf eind augustus 2021 2 nieuwe viaducten over de Trentweg. Om de weg aan te kunnen passen, zijn afsluitingen noodzakelijk.

Na 30 augustus zal er in beide richtingen op de Trentweg nog 1 rijstrook beschikbaar zijn, zodat het verkeer veilig langs alle werkzaamheden kan rijden. Deze situatie duurt tot eind 2022.

Vanaf 30 augustus tot eind 2022 aanpassing situatie Trentweg

In de situatie die er nu is, kruist de snelweg A15 de Trentweg met een viaduct. Voor de aansluiting op de Maasdeltatunnel komen naast het bestaande viaduct, 2 nieuwe viaducten te liggen. Om dit te kunnen doen maakt aannemer BAAK, namens Rijkswaterstaat, een tijdelijke ondersteuningsconstructie over de Trentweg. We bouwen het viaduct hierop.

Deze tijdelijke constructie krijgt 2 steunpunten, die aan de zijkanten van de Trentweg staan. Hierdoor is er een versmalling van de Trentweg vanaf maandag 30 augustus tot eind 2022. Er is in beide rijrichtingen 1 rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Ook het fietspad blijft tijdens de bouw van de viaducten open. In sommige gevallen zijn afsluitingen nodig.

27 - 30 augustus 2021; weekendafsluiting Trentweg

Van vrijdag 27 augustus 21.00 tot maandag 30 augustus 05.00 uur zijn de Trentweg en de aansluitende op- en afritten van de A15, afgesloten. In dit weekend komen er barriers op de Trentweg om ruimte te maken voor de steunpunten van de tijdelijke constructie. Ook worden de verkeerslichten op de Trentweg en op de kruising met de Botlekweg vervangen.

Voor het verkeer zijn er omleidingen:

  • verkeer Merseyweg-Botlekweg wordt omgeleid via de Theemsweg
  • verkeer voor A15 richting Rotterdam wordt omgeleid naar oprit 15 Welplaatweg
  • verkeer van de A15 uit Rotterdam wordt omgeleid naar afrit 13 Rozenburg
  • verkeer van de A15 uit Europoort wordt omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug of via afrit 15 (Welplaatweg).

Verkeersregelaars begeleiden het verkeer om-en-om langs de werkzaamheden.

6 - 9 september 2021; nachtafsluitingen Trentweg

Van maandagnacht 6 september tot en met donderdagnacht 9 september zijn de Trentweg en af- en oprit 14 van de A15 richting Rotterdam, afgesloten. Dit gebeurt tussen 21.00 en 05.00 uur. Afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 in de andere richting is aan het begin en aan het einde van de werkzaamheden kort afgesloten. Dit om de verkeersmaatregelen op de weg te kunnen plaatsen. De rest van de tijd is de afrit open. Verkeer kan onderaan de afslag alleen rechtsaf richting de Botlekweg.

Voor de afgesloten wegen gelden dezelfde omleidingsroutes als in het weekend van 27 - 30 augustus. Het opbouwen van de tijdelijke constructie boven de Trentweg vindt tijdens deze nachten plaats.

Meer informatie is te vinden bij de bouwberichten van de Blankenburgverbinding.

Blankenburgverbinding

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project en de werkzaamheden is te vinden op de website van de Blankenburgverbinding.