Werkzaamheden

Tweede deel werkzaamheden sluis Helmond start 23 juni 2021

Gepubliceerd op: 21 juni 2021, 16.32 uur - Laatste update: 15 november 2023, 12.39 uur

Tussen 23 juni en naar verwachting 16 juli 2021 wordt het bovenhoofd (de Somerense kant) van de sluis in Helmond opgeknapt. Eind 2020 is het benedenhoofd van de sluis al onder handen genomen.

Werkzaamheden sluis Helmond

Het bedrijf SPIE voert de werkzaamheden uit. Ze verven de sluisdeuren opnieuw en vervangen het houtwerk van de sluisdeuren. Ook vernieuwen ze de draaipunten (scharnieren) van de deuren. Tot slot worden de aandrijvingen van de nivelleerschuiven vervangen, waarmee het water in en uit de sluis stroomt.

Deze werkzaamheden zijn eind 2020 al aan het benedenhoofd (de noordkant) uitgevoerd en ook recent aan beide hoofden (uiteinden) van sluis Schijndel.

Droogzetten sluis Helmond

Om dit werk te kunnen doen worden de deuren uit de sluis gehaald en de sluis drooggezet. De sluis is tijdens de werkzaamheden gestremd voor het scheepvaartverkeer.

Tegelijk werkzaamheden sluis 4,5,6 in de Zuid-Willemsvaart

Tijdens de stremming voor Helmond worden de sluizen in Veghel, Keldonk en Beek en Donk ook aangepakt. Istimewa Elektro vervangt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het ICT-systeem voor de bediening van de sluizen 4, 5, en 6. Hierna worden ze 24/7 bediend door de bediencentrale in Tilburg. Dit gebeurt nu nog deels vanuit Schijndel.

Meer informatie over de werkzaamheden in Schijndel en Helmond vindt u in het nieuwsbericht Tweede deel onderhoud sluizen Schijndel en Helmond verplaatst. Meer informatie over het verbeteren van de ICT-systemen vindt u in het nieuwsbericht Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart: Rijkswaterstaat gaat de bedieningssystemen van 18 Bruggen en sluizen verbeteren.