Nieuwsbericht

Projectplan Waterwet Verlenging Kade Delden ter inzage vanaf 3 juni 2021

Gepubliceerd op: 3 juni 2021, 10.00 uur - Laatste update: 3 juni 2021, 10.08 uur

Om de verruiming van de Twentekanalen te kunnen uitvoeren, maakt Rijkswaterstaat met een projectplan Waterwet inzichtelijk wat er gebeurt met het bestaande kanaal, wat de effecten van de verruiming zijn op de omgeving en hoe de nieuwe situatie er op hoofdlijnen uit komt te zien.

In 2019 en 2020 zijn de gewijzigde plannen voor het project Twentekanalen: verruimen vaarweg op de trajecten Delden-Hengelo, Hengelo-Enschede en de Zijtak ter inzage gelegd. Op deze projectplannen zijn geen bezwaren gemaakt. Deze plannen zijn dan ook onherroepelijk.

Projectplan voor de Verlenging kade Delden

In het projectplan Delden-Hengelo is de aanpassing van de kade Delden opgenomen. Bij de verdere uitwerking is gebleken dat een verlenging van de kade met 30 m wenselijk is. Hiervoor is een gewijzigd projectplan Waterwet in procedure gebracht. Vanaf 3 juni 2021 ligt het definitieve projectplan Waterwet Verlenging Kade Delden ter inzage voor een periode van 6 weken.

Inzien projectplan

U kunt vanaf 3 juni tot en met 14 juli 2021 het projectplan Waterwet Verlenging Kade Delden inzien. Ten gevolge van de coronacrisis ziet de terinzagelegging er iets anders uit. Het projectplan is digitaal beschikbaar. Mocht u de stukken toch op papier willen inzien, dan zijn deze beschikbaar op het kantoor van Rijkswaterstaat in Wolfheze. Dit kan alleen op afspraak. Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar het e-mailadres Twentekanaal.