Nieuwsbericht

Inkoopplanning Rijkswaterstaat

Gepubliceerd op: 22 juni 2021, 16.32 uur

Rijkswaterstaat publiceert een aantal keer per jaar een geactualiseerde inkoopplanning, zodat de markt vroegtijdig kan anticiperen op de voorgenomen werkzaamheden. Rijkswaterstaat verwacht de komende maanden een aantal keer de inkoopplanning te actualiseren op basis van de laatste inzichten uit de programmering.

De eerstkomende inkoopplanning wordt medio deze zomer verwacht. 

Hoger budgetbehoefte

Rijkswaterstaat besteedt dit jaar meer geld dan ooit aan beheer en onderhoud. Daarnaast is het zo dat er meerjarig onvoldoende middelen beschikbaar zijn. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven de bewindslieden dat de budgetbehoefte in de periode 2022-2035 gemiddeld 1 miljard euro per jaar hoger ligt dan het beschikbare budget. 

Meerjarige programmering

Daarom wordt er in de meerjarige programmering (van werkzaamheden) continu geprioriteerd om binnen het budgettaire kader van beheer en onderhoud te blijven. Ook zorgt de stikstofproblematiek voor verschuivingen in de planning. Dit leidt ertoe dat vaker dan voorheen sprake zal zijn van verschuivingen in de planning. De eerstkomende inkoopplanning wordt medio zomer verwacht.