Nieuwsbericht

Camera’s tonen verkeersdrukte op N3

Gepubliceerd op: 18 mei 2021, 09.38 uur - Laatste update: 18 mei 2021, 09.43 uur

Rijkswaterstaat heeft op 3 locaties langs de N3 tijdelijke camera’s geplaatst. Via de live beelden kunnen weggebruikers de actuele verkeerssituatie op de N3 bekijken en de route daarop aanpassen. Het is een pilot om tijdens de werkzaamheden de doorstroming op de N3 zoveel mogelijk te bevorderen.

De camera’s staan op 3 locaties langs de autoweg N3:

  • ter hoogte van de aansluiting snelweg A15;
  • ter hoogte van de Wantijbrug;
  • ter hoogte van de wijk Sterrenburg.

De camera’s blijven staan tot het einde van het groot onderhoud N3.

Beelden live bekijken

Via de website N3 werkzaamheden zijn de beelden van de N3 te bekijken. Weggebruikers kunnen hier kijken hoe de situatie op de N3 is en op basis daarvan besluiten om een andere route te rijden. De beelden zijn onscherp gemaakt i.v.m. wetgeving op de privacy. De beelden worden niet opgeslagen en kunnen alleen live worden bekeken.

Voor de actuele verkeerssituatie op alle rijkswegen kunnen weggebruikers ook terecht op de pagina Geplande werkzaamheden.

Groot onderhoud N3

Tussen september 2020 en oktober 2021 wordt gewerkt aan de N3 bij Dordrecht (Merwedestraat - A16). De 1e helft, van de Merwedestraat tot de snelweg A16, inclusief alle op- en afritten is volgens planning afgerond.

Er wordt nu gewerkt aan de N3 vanaf de A16 (Laan van Europa) tot de Laan der Verenigde Naties. Deze fase duurt tot 18 juni 2021. Dan start de laatste fase, vanaf de Laan der Verenigde Naties tot de Merwedestraat. Tijdens het werk blijven er 3 rijstroken open. 2 richting de A15 (Papendrecht) en 1 richting A16 (Breda). De rijstroken zijn versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/h. Weggebruikers moeten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie.

Nog 4 weekendafsluitingen

In juni en juli 2021 zijn er nog 4 (lange) weekendafsluitingen nodig voor het groot onderhoud van de N3 bij Papendrecht. Tijdens deze weekenden is een deel van de N3 bij Papendrecht afgesloten. Kijk op de website van N3 werkzaamheden voor alle actuele informatie over werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.