A4: groot onderhoud Burgerveen – Schiphol

A4: groot onderhoud Burgerveen – Schiphol

Waarom & Hoe

vervangen van het asfalt en het herstellen van de vangrail en de bermen langs de snelweg

  • Groot onderhoud aan wegen is ongeveer eens in de 15 jaar nodig als gevolg van slijtage aan de asfaltlaag.
  • Door vervanging van het asfalt blijven onze wegen in een goede conditie.
  • Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Heb ik last van de werkzaamheden?

Omleidingen en langere reistijden zijn helaas niet te voorkomen. Zo zijn er op de A4 tijdelijk minder rijstroken beschikbaar en zijn op- en afritten soms afgesloten. De extra reistijd kan hierdoor op drukke momenten oplopen tot meer dan 30 minuten. Om de overlast voor weggebruikers zo kort mogelijk te laten zijn, wordt er 24 uur, 7 dagen per week gewerkt.

In mei 2021 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A4 richting Amsterdam, tussen knooppunt Burgerveen en knooppunt De Hoek, vlak voor Schiphol. We vernieuwen het asfalt en de vangrails, zodat de weg weer jarenlang mee kan.

De werkzaamheden vinden plaats op de A4 richting Amsterdam, maar in beide richtingen zal er ernstige verkeershinder zijn. Allereerst omdat de weg richting Den Haag een weekend lang volledig wordt afgesloten. Maar ook de rest van de tijd is er in beide richtingen slechts een beperkt aantal rijstroken open, waar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot meer dan 30 minuten. De werkzaamheden gaan dag en nacht en 7 dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Wanneer

Klaar: mei 2021

Bekijk de hele planning

Deze planning kan nog veranderen.

Nieuws

Onderliggende pagina's