Hinder en maatregelen

De werkzaamheden veroorzaken vooral hinder voor het wegverkeer. Omwonenden kunnen geluidoverlast ervaren. We doen er alles aan om hinder zo veel mogelijk te beperken.

Hinder voor weggebruikers

We sluiten in de zomer van 2024 een deel van de A10 voor het verkeer. Het gaat om het stuk tussen knooppunt Watergraafsmeer en op- en afrit Durgerdam bij de Zeeburgerbruggen. Eerst sluiten we 3,5 week de buitenring (richting Amsterdam-Noord) en daarna 3,5 week de binnenring (richting Amsterdam-Oost). Weggebruikers moeten daardoor rekening houden met omleidingen en extra reistijd, die op drukke momenten kan oplopen tot tussen de 30 en 60 minuten.

Doorgang voor nood- en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden is een rijstrook beschikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Omleidingsroutes

U kunt via de andere rijrichting van de Ring Amsterdam omrijden naar uw bestemming. Is de buitenring afgesloten? Dan rijdt u via de binnenring naar uw bestemming, en omgekeerd.

Extra afsluiting tijdens werk aan binnenring

Van vrijdag 16 augustus tot maandag 9 september 2024 is ook de verbinding van A8 naar A10 Noord afgesloten voor het verkeer. Zo zorgen we ervoor dat het verkeer dat naar de A1 en A2 reist via de Ring West rijdt. Met deze afsluiting willen we onnodige verkeersdrukte in de omgeving van de Schellingwouderbrug voorkomen.

Verkeer dat aan de noordkant van Amsterdam moet zijn, volgt dan de omleidingsroute. Het rijdt eerst door de Coentunnel naar Amsterdam Sloterdijk, neemt afslag S102 en gaat via Basisweg terug naar de Coentunnel voor de (binnen)ring Noord.

Hinder voor omwonenden

Het werk aan de Zeeburgerbruggen gaat dag en nacht door. Werkzaamheden die geluid maken, zoals het verwijderen van asfalt, voeren we zo veel mogelijk overdag uit, tussen 07.00 en 16.00 uur. Omwonenden kunnen toch geluidoverlast ervaren. We doen er alles aan om de overlast tot het minimum te beperken.

Zie ook