Louis Schouwstra

Louis Schouwstra (1970) is de chief operations officer (COO) ad interim. Hij richt zich op de productie van Rijkswaterstaat in de volle breedte en het versnellen van de instandhouding- en aanlegopgave. Dit doet hij door de productieketens goed te overzien en te sturen op efficiënter werken en het doorontwikkelen van professioneel assetmanagement.

‘Rijkswaterstaat staat voor een enorme aanleg- en instandhoudingsopgave waarvan we de uitvoering de komende jaren flink moeten zien te versnellen. Ik vind het een uitdaging om daaraan te werken door te sturen op slagkracht en efficiënter werken, en door een impuls te geven aan de verdere professionalisering van ons assetmanagement.’

Louis Schouwstra, chief operations officer (COO) ad interim

Louis Schouwstra begon zijn carrière aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, bij de Genie. Na een periode in Duitsland gediend te hebben, studeerde hij civiele technologie & management aan de Universiteit Twente, werkte vervolgens in de consultancy op gebied van beheer en onderhoud en startte in 1999 zijn loopbaan bij Rijkswaterstaat. Hij is daar werkzaam geweest bij de Bestuursstaf, Oost-Nederland, Bouwdienst, Noord-Nederland, Nova en Midden-Nederland.