Werkzaamheden

A73: afrit 9 dicht bij Venray, 11 - 23 september 2023

Gepubliceerd op: 22 augustus 2023, 10.16 uur - Laatste update: 22 augustus 2023, 10.36 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de snelweg A73 bij Venray. Hierdoor is afslag Venray/Oostrum (afrit 9 rechter rijbaan) op de A73 gedurende 2 weken dicht tussen 11 en 23 september 2023, richting Nijmegen.

De onderhoudswerkzaamheden betreffen onder andere het herstel van schade aan het talud, scheuren in het wegdek van de vluchtstrook en een verzakte geleiderail Weggebruikers kunnen gebruik maken van afrit 8 (Venray-Noord).

Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Afsluitingen richting Nijmegen

Van maandag 11 september 20.00 tot zaterdag 23 september 23.59 uur is afrit 9 (Venray) op de A73 afgesloten voor verkeer richting Nijmegen.

Omleidingsroutes voor verkeer

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Het verkeer wordt omgeleid via afrit (8) Venray-Noord.

Onderhoudscontract

De extra onderhoudswerkzaamheden allen onder het reguliere onderhoudscontract. Het betreft extra onderhoudswerkzaamheden om de veiligheid en de doorstroming voor het verkeer te waarborgen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en worden ze opnieuw ingepland.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.