Werkzaamheden

Bomenkap langs Maas-Waalkanaal voor veiligheid

Gepubliceerd op: 20 oktober 2022, 12.49 uur - Laatste update: 31 oktober 2022, 11.09 uur

Vanaf 24 oktober 2022 verwijderen we 86 bomen langs het Maas-Waalkanaal. Dit doen we uit veiligheidsoverwegingen. Waar mogelijk, planten we nieuwe bomen op de plek van de verwijderde bomen. Zo blijft het Maas-Waalkanaal er hetzelfde uitzien.

De groenwerkzaamheden duren tot en met januari 2023. Om de veiligheid te waarborgen, voeren we jaarlijks een veiligheidscontrole uit voor de bomen langs het Maas-Waalkanaal.

De gemeente Nijmegen en Heumen doen hetzelfde voor de bomen binnen het gebied waar zij verantwoordelijk zijn voor het groenonderhoud.

Veiligheid langs het Maas-Waalkanaal

Uit de controle die de 2 gemeenten en wij uitvoerden, blijkt dat er een aantal bomen uit veiligheidsoverwegingen verwijderd moet worden. Het gaat in totaal om 86 bomen in de gemeente Nijmegen en Heumen, verspreid langs beide kanten van het hele Maas-Waalkanaal.

Voor het behoud van het gebied dunnen we ook groepen bomen uit. Het gaat om ongeveer 15 tot 20 verschillende soorten bomen, waaronder eiken, esdoorns en berken.

Herbeplanten van bomen

Omdat we waarde hechten aan een groene leefomgeving, planten we voor losse of laanbomen, waar mogelijk, een nieuwe boom terug. Dit gebeurt op de plek van de oude boom. Zo blijft het Maas-Waalkanaal er zoveel mogelijk hetzelfde uitzien.

Planning en hinder tijdens werkzaamheden

We voeren de werkzaamheden uit van oktober 2022 tot en met januari 2023. Fiets- en wandelpaden zijn tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk. Wel kan het zo zijn dat we de locaties tijdens het groenonderhoud kort afsluiten.

Vragen?

Bij vragen kunt u terecht bij onze gratis Landelijke Informatielijn: 0800-8002.