Werkzaamheden

Afsluiting rijbaan John S. Thompsonbrug

Gepubliceerd op: 16 juni 2022, 12.14 uur - Laatste update: 17 januari 2024, 16.06 uur

Van maandag 25 juli tot en met zondag 21 augustus 2022 repareren we het wegdek van de rijbaan van de John S. Thompsonbrug in Grave. Daarom is de rijbaan in deze 4 weken vanuit beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

De werkzaamheden staan gepland voor de zomervakantie, omdat er dan minder wegverkeer is. Al het verkeer dat normaal over de rijbaan gaat, wordt in deze periode omgeleid. Informatieborden ter plaatse geven de omleidingsroute aan.

Het fietspad blijft in deze periode wel gewoon toegankelijk voor fietsers, voetgangers en snor/brommobielen. Ook is de doorgang over de brug voor de nood- en hulpdiensten tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gegarandeerd.

Laatste fase

De afsluiting is noodzakelijk om de laatste grote onderhoudswerkzaamheden aan de brug mogelijk te maken. Zodra de schilderwerkzaamheden zijn afgerond, herstellen we in deze fase het rijdek. Daarvoor strippen we eerst de oude slijtlaag van het wegdek, zodat we de gehele stalen constructie eronder kunnen inspecteren en herstellen.

Ten slotte krijgt de rijbaan een nieuwe slijtlaag met wegmarkeringen en wordt nieuwe vangrail geplaatst.