Groot onderhoud aan steigers en geleidewerken bij 10 Zeeuwse sluizen

Nieuwsbericht

Groot onderhoud aan steigers en geleidewerken bij 10 Zeeuwse sluizen

Gepubliceerd op: 18 maart 2021 - Laatste update: 8 september 2022, 12:30

We renoveren de steigers en geleidewerken in maar liefst 10 Zeeuwse voorhavens. We controleren en conserveren de constructies, vervangen onderdelen door duurzamer materiaal en verlengen de levensduur zo met ten minste 25 jaar.

‘We gaan vanaf medio april 2021 aan de slag bij de Kreekraksluizen, Vluchthaven Tholen en sluiscomplex Hansweert. Later volgen ook de voorhavens van de Bergsediepsluis, Grevelingensluis, Katse Heule, Postbrug, Vlakebrug, Slaakbrug Tholen en de Zandkreeksluis’, vertellen uitvoerder Gerard Visser en omgevingsmanager Eline de Witte van aannemer De Klerk.

Sluizen Hansweert

‘In deze voorhavens bereiken verschillende onderdelen het einde van hun levensduur. Met name de beschermlaag van steigers en geleidewerken is aan vervanging toe. Je ziet vooral aan de windkant dat de verflaag hier wat dunner wordt. Daarom verwijderen we de huidige laag en brengen we een nieuwe aan, die weer jaren mee kan.’

De werkzaamheden duren tot 2023. De uitvoering van het werk is erop gericht om hinder zoveel mogelijk te beperken.

Online magazine Bereikbaar Zeeland

In de vierde editie van het magazine vertellen we verder over onze bijzondere samenwerking met Natuurmonumenten: we herstellen getijdenatuur in de Oosterschelde met baggerslib dat vrijkomt bij het op diepte brengen van de Zandkreekgeul. Ook leest u meer over het Krammersluizencomplex en onze onderwaterboringen aan de draaibruggen Sluiskil en Sas van Gent. Én we laten zien wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding op 5 sluisrenovaties.

Abonneren magazine Bereikbaar Zeeland

De onderhoudswerkzaamheden in de voorhavens zijn onderdeel van het project Samen werken aan een bereikbaar Zeeland. Rijkswaterstaat investeert de komende jaren fors in het onderhoud aan een groot aantal bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van volgende edities van het magazine? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Bereikbaar Zeeland. Zo ontvangt u voortaan als eerste de nieuwsbrief met het magazine in uw mailbox.