Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (A10), 9 t/m 12 november

Werkzaamheden

Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (A10), 9 t/m 12 november

Gepubliceerd op: 6 november 2020, 10:29 - Laatste update: 6 november 2020, 10:33

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 november 2020 is de Coentunnel in Amsterdam 4 nachten gesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit.

Iedere nacht is er 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten. Alleen in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 november 2020 geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als er van 22.00 uur tot 05.00 uur gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam. Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Ook kan het verkeer richting Zaandam in deze nacht gebruik maken van de Zeeburgertunnel en Ring Noord. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Zo inspecteren we onder andere de verlichting, brandmeldinstallatie, ventilatiesystemen en reinigen we de tunnelwanden en testen we de waterafvoer. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder verkeer is.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.