Brug Wilhelminasluis Andel 2 nachten dicht vanwege herstelwerkzaamheden; 22-24 oktober 2019

Werkzaamheden

Brug Wilhelminasluis Andel 2 nachten dicht vanwege herstelwerkzaamheden; 22-24 oktober 2019

Gepubliceerd op: 17 oktober 2019 - Laatste update: 11 augustus 2022, 13:40

In de nachten van 22 op 23 oktober en van 23 op 24 oktober 2019, werkt Rijkswaterstaat aan de brug Wilhelminasluis (autoweg N322) in Andel.

De zogenoemde langsnaden, waar het beweegbare deel van de brug aansluit op het fietspad, worden smaller gemaakt zodat fietsers veiliger over de brug kunnen rijden.

Werkzaamheden brug Wilhelminasluis

De brug Wilhelminasluis is een basculebrug. Dit is een vorm van een beweegbare brug. De langsnaden tussen het beweegbare en het vaste deel van de brug zitten in het fietspad. Deze langsnaden zijn breed, waardoor fietsers met hun wiel in de naad terecht kunnen komen. Tijdens de werkzaamheden worden de langsnaden smaller gemaakt, zodat de fietsers veiliger gebruik kunnen maken van het fietspad.

Hinder brug Wilhelminasluis

Omdat de werkzaamheden alleen uitgevoerd kunnen worden bij een geopende brug is deze afgesloten voor het gemotoriseerd wegverkeer in de nachten van 22 op 23 oktober en van 23 op 24 oktober tussen 22.00 uur en 06.00 uur. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug nog wel passeren. Zij worden onder begeleiding over het looppad van de sluisdeuren geleid. Het overig verkeer wordt ter plaatse omgeleid.