Geluidsaneringsplan Limburg

Dit geluidsaneringsplan is opgesteld voor (woningen langs) de rijkswegen A2, A67, A73, A76 en A79 gelegen binnen één van de volgende gemeenten: Beek, Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Heerlen, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Nederweert, Peel en Maas, Sittard-Geleen, Stein, Venlo, Venray, Valkenburg, Voerendaal of Weert.

Planning

April 2020Bekendmaking geluidmaatregelen
Medio 2020Bekendmaking ontwerp-geluidsaneringsplan door Bureau Sanering Verkeerslawaai en de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen tussen 4 juni tot en met 15 juli 2020
Begin 2021Bekendmaking definitief geluidsaneringsplan door Bureau Sanering Verkeerslawaai en de mogelijkheid om een beroep in te dienen van 4 maart tot en met 14 april 2021.
2022-2027De realisatie van de meeste geluidmaatregelen vindt plaats in deze periode. Zie de geluidmaatregelenkaart voor de planning per locatie.

Het saneringsplan is onherroepelijk geworden per 30 maart 2022.

Geluidmaatregelenkaart

Wilt u weten of uw woning in de plannen voorkomt? En zo ja, wat de plannen bij uw woning of in uw omgeving zijn? In de geluidmaatregelenkaart vindt u alle informatie, van de berekende geluidbelasting tot de beoogde geluidmaatregelen. U zoekt door uw eigen postcode en huisnummer in te voeren.

Kunt u geen resultaten voor uw adres vinden? Dan kan dat komen door een van de redenen die hieronder staan.

  • Dit adres ligt te ver van een rijksweg af en is daarom niet meegenomen in de geluidberekeningen.
  • Voor dit adres is berekend dat het geluidniveau aan de buitenkant van de woning onder de saneringsdrempel ligt.
  • Dit adres ligt bij een wegvak waarvoor een project wordt voorbereid of al is uitgevoerd. Als de woning op dit adres in aanmerking kwam voor geluidsanering, dan wordt of is dit al uitgevoerd als onderdeel van dit project.

Op de hoogte blijven

Wilt u zo snel mogelijk op de hoogte zijn van de voortgang van het geluidsaneringsplan voor uw omgeving? Meld u dan aan voor updates via onze e-mailservice.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.