Aanpak renovatie Heinenoordtunnel

In 2023 en 2024 werken we aan de renovatie van de Heinenoordtunnel. Voor dit grote project werken we samen met verschillende partijen, zoals de provincie Zuid-Holland, de gemeente Hoeksche Waard, Waterschap Hollandse Delta en aannemer Savera III.

Savara III is een samenwerking tussen Dura Vermeer, Dynniq (tegenwoordig SWARCO) en SPIE. Naar verwachting is de renovatie aan de tunnel eind 2024 klaar.

Maatregelen om bereikbaarheid te garanderen en hinder te beperken

Om de hinder te beperken, voeren we de werkzaamheden in fasen uit. We werken zoveel mogelijk in periodes met minder verkeer, zoals in het weekend, ‘s nachts en tijdens vakanties. Daarbij houden we rekening met andere werkzaamheden van Rijkswaterstaat, zoals de renovatie van de Haringvlietbrug.

In 2023 bouwen we eerst een middentunnelkanaal. Dan kan de aannemer aan de tunnel werken terwijl het verkeer er nog doorheen rijdt. Zolang de renovatie duurt, doen we er alles aan om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

We leggen nieuwe installaties en systemen aan. De oude blijven ondertussen gewoon werken. Die halen we in 2024 weg, als de nieuwe installaties getest zijn. Zo voorkomen we een volledige afsluiting van de tunnel.

Heinenoordtunnel krijgt een nieuwe vluchtgang

Midden in de tunnel komt een nieuwe vluchtgang: het middentunnelkanaal. Dat is een afgesloten ruimte tussen de tunnelbuizen. Hier bevinden zich de vluchtwegen en de kabels en leidingen van de technische installatie.

Normaal onderhoud gaat tijdens renovatie gewoon door

De tunnel moet tijdens de renovatie ook veilig blijven. Daarom gaat het normale onderhoud aan de tunnel tijdens de renovatie gewoon door. We proberen deze werkzaamheden te combineren met de renovatie.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden rond de Heinenoordtunnel

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de planning? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Aanmelden digitale nieuwsbrief Heinenoordtunnel