Vossemeersebrug: conserveren hangeraansluitingen

Waarom

  • De Vossemeersebrug is een stalen brug over het Schelde-Rijnkanaal.
  • Uit inspecties blijkt dat er sprake is van corrosievorming op de hangeraansluitingen.
  • Om de hangeraansluitingen te beschermen halen we corrosie weg en conserveren (behandelen en schilderen) we deze.
  • Zo kunnen we de brug blijven gebruiken tot het eerstvolgende groot onderhoud.

Alle doelen en resultaten

Hoe

verwijderen corrosie, conserveren hangeraansluitingen

(Een binnenschip vaart richting een stalen boogbrug. Olivier Elseman:) RUSTIGE MUZIEK OLIVIER ELSEMAN: We staan hier bij de Vossemeersebrug, een van de bruggen over het Schelde-Rijnkanaal, de verbinding tussen Oud- en Nieuw-Vossemeer. In de periode van 20 maart tot en met 7 april voeren wij hier werkzaamheden uit. Want de hangeraansluitingen hebben roestvorming. Dat is uit inspecties naar voren gekomen. We willen eigenlijk ervoor zorgen dat het staal niet verder wordt aangetast en daarom voeren wij deze werkzaamheden op korte termijn uit. (Over de brug rijdt een auto, een schip vaart eronderdoor.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER De hangeraansluitingen zijn de verbindingspunten van de hangers met de boog van de brug, die zorgen ook voor de stabiliteit van de brug. Wat er precies gaat gebeuren, is dat we de hangeraansluitingen ontroesten, we halen het roest ervanaf, die gaan we dan behandelen en daarna komen er verschillende verflagen overheen, zodat de hangeraansluitingen weer voldoende beschermd zijn. Deze werkzaamheden zorgen voor drie weken hinder voor het autoverkeer, het autoverkeer is gestremd. We hebben een omleidingsroute via de Slaakbrug bij Sint-Philipsland, wat ongeveer tien minuutjes extra reistijd kost. Fietsers, voetgangers, bromfietsen kunnen gewoon over de brug, hun rijbaan is niet gestremd, en ook het vaarwegverkeer heeft geen hinder van deze werkzaamheden. Na de werkzaamheden kunnen de hangeraansluitingen weer voor een langere tijd mee. Zij zijn dan voldoende beschermd tegen de weersomstandigheden. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/vossemeersebrug. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2023.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT NOG EVEN VERDER EN EBT DAN WEG

Heb ik last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden leiden tot verkeershinder. De Vossemeersebrug wordt 3 weken lang volledig afgesloten voor het autoverkeer, van maandag 20 maart 06.00 tot en met vrijdag 7 april 2023 23.00 uur. Het fietspad op de brug blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar.

Tijdens dezelfde periode, van 23 tot en met 31 maart, voert Waterschap Scheldestromen asfalteringswerkzaamheden uit op het fietspad aan de Zeeuwse kant van de brug. Door het combineren van de werkzaamheden hoeven we de weg maar 1 keer af te sluiten.

Voetgangers, fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug.

Omleiding autoverkeer

Autoverkeer wordt tijdens de stremming omgeleid via de Slaakbrug (bij Sint-Philipsland). De omleidingsroute voor het autoverkeer loopt via de Molenweg – autoweg N257 (Zeelandweg-West) – Provincialeweg en autoweg N656 (Krabbekreekweg en Broekseweg). De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Buslijn 102 rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route. Tussen Nieuw-Vossemeer en St. Philipsland Haven rijdt een pendelbus. Kijk voor alle storingen en omleidingen van Connexxion op website van Connexxion.

Wanneer

Klaar: 2023
20 maart 06.00 uur

Start uitvoering werkzaamheden

7 april 23.00 uur

Werkzaamheden gereed

Deze planning kan nog veranderen.

Lees meer over de aanpak

Nieuws

Onderliggende pagina's