Werkzaamheden

N14: afsluiting Spoortunnel richting A4; 1 - 13 april 2024

Gepubliceerd op: 21 maart 2024, 16.00 uur - Laatste update: 21 maart 2024, 16.42 uur

Rijkswaterstaat vervangt tussen 1 en 13 april 2024 de verlichting in de Spoortunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. In deze periode is de tunnelbuis richting de A4 doordeweeks afgesloten, van zondag 21.00 tot zaterdag 06.00 uur.

In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning werkzaamheden Spoortunnel

De werkzaamheden aan de zuidelijke tunnelbuis van de Spoortunnel vinden plaats van maandag 1 april 21.00 tot zaterdag 13 april 2024 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N14 richting de A4 doordeweeks afgesloten tot de kruising met de Monseigneur van Steelaan.

In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen Spoortunnel

Tijdens de werkzaamheden aan de Spoortunnel richting de A4 leiden we het verkeer als volgt om:

Vanaf Den Haag, Scheveningen en de N14:

  • Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44;
  • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12.

Vanaf Wassenaar:

  • Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44;
  • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12.

Verkeer naar Leidschendam-Voorburg wordt omgeleid via de N448 of via de Bezuidenhoutseweg, Hofzichtlaan en Monseigneur van Steelaan.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Werk thuis als dat kan, of pas uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden: reis buiten de spits, maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets of kies een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg;
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor actuele informatie over reistijd en omleidingen.

Onderhoudswerkzaamheden Spoortunnel

We vervangen van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. De renovatie van de Sijtwendetunnel staat gepland voor 2030, maar in verband met de veiligheid en het voorkomen van onverwachte afsluitingen moet het gehele systeem van de verlichting nu al worden vervangen. 

Hiervoor wordt telkens 1 van de 6 tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Spoortunnel richting de A4 is de 4e van de 6. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de projectpagina N14: vervanging verlichting Sijtwendetunnel.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Meer informatie werkzaamheden Spoortunnel

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of neem contact met ons op.