Werkzaamheden

N59: aanleg vangrail tussen rijstroken in augustus 2023

Gepubliceerd op: 3 februari 2023, 09.52 uur - Laatste update: 12 februari 2024, 15.33 uur

Op de autoweg N59 plaatst provincie Zuid-Holland een vangrail tussen de rijstroken, op Goeree-Overflakkee tussen het Hellegatsplein en de kruising met de Schaapsweg. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Van 7 tot 28 augustus 2023 is de weg daarom afgesloten.

Verbeteren veiligheid N59

Het verbeteren van de verkeersveiligheid op autoweg N59 heeft de hoogste prioriteit van de samenwerkingspartners Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland, provincie Zeeland en gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

Door het plaatsen van een vangrail tussen de 2 rijstroken op de N59 kunnen weggebruikers niet meer op de andere weghelft raken. Deze fysieke rijbaanscheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken, en minder vertraging en overlast voor weggebruikers en de omgeving.

We zijn erg blij dat de vangrail geplaatst gaat worden. Het is belangrijk dat de N59 veiliger voor weggebruikers wordt,’ aldus gedeputeerde verkeer en vervoer van provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen.

N59 afgesloten van 7 tot 28 augustus 2023

De N59 is afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg) van maandag 7 augustus 2023 tot maandag 28 augustus 2023.

De parallelweg is gesloten voor de reguliere weggebruiker. De parallelweg is wel open voor lijnbussen, nood- en hulpdiensten, fietsverkeer en langzaam lokaal verkeer.

Aannemer Heijmans Infra BV voert de werkzaamheden uit. Het bedrijf heeft zich in de aanbesteding onderscheiden met een duurzame werkwijze, gericht op circulair materiaalgebruik en beperkte CO2-uitstoot. De aannemer gaat direct aan de slag met de voorbereiding van het werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal inkopen en veiligheidsplannen maken.

N59 en Heinenoordtunnel tegelijkertijd afgesloten

De Heinenoordtunnel is deels tegelijkertijd in beide rijrichtingen afgesloten, namelijk van maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023.

De Heinenoordtunnel (A29) en N59 zijn onderdeel van de route van Rotterdam naar Goeree-Overflakkee en andersom. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over snelweg A29 en door de Heinenoordtunnel. Veel van deze weggebruikers zouden tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel geen gebruik maken van de N59 en omgeleid worden via de N57.

Door het combineren van de werkzaamheden is er maar 1 periode van hinder voor gebruikers van de N59.