Nieuwsbericht

John Frostbrug Arnhem uiterlijk zaterdag 10 september 2022 weer open voor alle verkeer

Gepubliceerd op: 7 september 2022, 15.22 uur - Laatste update: 15 januari 2024, 14.32 uur

Uiterlijk zaterdag 10 september 06.00 uur is de John Frostbrug Arnhem weer beschikbaar voor alle verkeer, inclusief de trolleybussen. Na ruim 3 maanden van werkzaamheden heeft de John Frostbrug nieuw asfalt, een hersteld betondek, nieuwe voegovergangen en een nieuwe verflaag op delen van de brug.

Tijdens de afsluiting voor gemotoriseerd verkeer heeft de gemeente Arnhem asfalt-onderhoud uitgevoerd aan de Nijmeegseweg en het Airborneplein, de 4 fietstunnels lekdicht gemaakt en nieuwe verlichting aangebracht op de brug.

John Frostbrug beschikbaar voor Market Garden

De John Frostbrug is op tijd beschikbaar voor de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem op vrijdag 16 september 2022. Ter voorbereiding hierop is de rijstrook stad uitwaarts op 12, 14 en 15 september tussen 19.00 en 06.00 uur dicht. In verband met de ‘March over de the Bridge’ is de brug nog 1 keer dicht voor alle verkeer op vrijdag 16 september tussen 17.30 en 6.00 uur.

Afronding van werkzaamheden John Frostbrug

Het werk aan de bovenzijde en op de John Frostbrug is gereed. Wel volgen de komende maanden nog afrondende werkzaamheden aan de onderzijde van de brug. Het verkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. De verwachting is dat het werk aan het einde van 2022 is afgerond. De John Frostbrug is dan weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.

Samenwerking Rijkswaterstaat en gemeente Arnhem

We werken samen met de gemeente Arnhem aan het groot onderhoud van de monumentale John Frostbrug. Wij doen dit vanuit onze rol van brugeigenaar en de gemeente Arnhem vanuit de verantwoordelijkheid voor het wegverkeer en mede-eigenaar van de brug.

De onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door combinatie Mobilis bv- Iris Industry Solutions nv. De werkzaamheden voor de gemeente Arnhem werden uitgevoerd door Van der Steen. Meer informatie vindt u op de projectpagina over de John Frostbrug.