Afgelast: A73: tijdelijke afsluiting tussen oprit (17) Belfeld en afrit (18) Beesel (richting Roermond); 24 september 2022

Werkzaamheden

Afgelast: A73: tijdelijke afsluiting tussen oprit (17) Belfeld en afrit (18) Beesel (richting Roermond); 24 september 2022

Gepubliceerd op: 22 september 2022 - Laatste update: 23 september 2022, 12:56

Rijkswaterstaat zou op zaterdag 24 september tussen 09.00 en 14.00 uur werkzaamheden uitvoeren aan de snelweg A73. Hierdoor zou de A73 tussen oprit (17) Belfeld en afrit (18) Beesel in de richting van Roermond afgesloten zijn voor al het verkeer. Vanwege de voorspelde weersomstandigheden gaan deze werkzaamheden niet door.

Origineel bericht: Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de snelweg A73. Hierdoor is de A73 tussen oprit (17) Belfeld en afrit (18) Beesel in de richting van Roermond afgesloten voor al het verkeer op zaterdag 24 september tussen 09.00 en 14.00 uur. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 35 minuten.

Afsluiting

Op zaterdag 24 september 09.00 tot 14.00 uur geldt de volgende afsluiting: 

  • Snelweg A73 tussen oprit (17) Belfeld en afrit (18) Beesel in de richting van Roermond

Omleidingsroutes

Het verkeer op de A73 komende vanuit Venray in de richting van Roermond wordt als volgt omgeleid: 

  • Verlaat de A73 via afrit (14) Maasbree 
  • Ga over op de autoweg N273 in de richting van Maaseik of naar Roermond via de autoweg N280 

Het verkeer komende vanuit Duitsland op de A73 richting Roermond wordt als volgt omgeleid: 

  • Verlaat de A73 via afrit (15) Blerick - Ga over op de N273 in de richting van Maaseik of naar Roermond via de N280 

Het verkeer komende vanaf de N275 in de richting van Roermond wordt als volgt omgeleid:

  • Ga over op de N273 in de richting van Maaseik of naar Roermond via de N280

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Verjongingscrème voor asfalt

Door verjongingsmiddelen op het asfalt te sproeien, willen we het slijtageproces ervan remmen en de levensduur met minimaal 2 jaar verlengen. Op de A73 is in een proefvak getest of door het aanbrengen van een ‘verjongingscrème’, de levensduur van zeer open asfaltbeton (ZOAB) kan worden verlengd. 

Dit heeft op de rijstrook waar dit heeft plaatsgevonden geleid tot een positief resultaat. Om het onderhoud in de toekomst nog efficiënter en effectiever toe te passen wordt deze ‘verjongingscrème’ nu over de hele breedte van de rijbaan aangebracht en gemonitord. 

Het moment van het aanbrengen van de ‘verjongingscrème’ speelt een belangrijke rol om tot een optimaal resultaat te komen. De luchtvochtigheid mag niet te hoog zijn, de temperatuur moet tijdens het aanbrengen tussen de 20 en 30 graden Celsius zijn en rafeling (schade aan asfalt) nog niet is opgetreden. Uitstel van deze geplande werkzaamheden zou betekenen dat het effect van deze ‘verjongingskuur’ voorbij is met als gevolg het stopzetten van dit project.

U kunt meer informatie vinden op onze pagina over verjongingscrèmes voor asfalt

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan een vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.