Werkzaamheden

Voorbereidende werkzaamheden Amsteldijk en Ouderkerkerdijk; vanaf 10 januari 2022

Gepubliceerd op: 22 december 2021, 09.12 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 10.33 uur

Vanaf 10 januari tot eind februari 2022 voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit onder de Rozenoordbrug (A10) op de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk. De Ouderkerkerdijk schuiven we zo’n 7 m op onder de Rozenoordbrug.

Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer langs de werkzaamheden rijden. Op de Amsteldijk maken we een omleidingsroute voor voetgangers en fietsers via het Rozenoordpad. Het pad dat parallel ligt aan de huidige route knappen we op en we plaatsen lichtmasten. Eind januari zijn deze werkzaamheden klaar. Gele borden in de berm geven de juiste route aan.

In februari voeren we ter voorbereiding werkzaamheden uit om de kant en klare stalen frames te kunnen plaatsen. We maken onder andere plateaus voor de kranen die de stalen frames verplaatsen. Ook passen we de afvoeren voor het hemelwater aan.

2 nachten speciaaltransport

Vanaf de oever plaatsen we een stalen frame tussen de bestaande steunpunten op de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk. Deze zorgt voor extra ondersteuning. Voor de aanvoer van de stalen frames vinden er in de nacht speciaaltransporten plaats met begeleidingsauto’s. Vanwege de afmetingen van de frames mogen deze speciaaltransporten pas vanaf de avond de weg op. Per frame hebben we ongeveer een week nodig voor montage.

Volgens de huidige planning vindt eind februari het 1e nachtelijke transport plaats voor de Ouderkerkerdijk en half maart het 2e nachtelijke transport voor de Amsteldijk. De precieze data plaatsen we tegen die tijd op de pagina planning en aanpak op de projectpagina A10: onderhoud Rozenoordbrug.

Hinder en werktijden

De werkzaamheden (uitgezonderd de 2 nachtelijke transporten) voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur en gaan niet zonder hinder.

Denk aan hinder in de vorm van geluid van trilwalsen en trilplaten om de ondergrond onder de Rozenoordbrug stevig te maken. Dit doen we om asfalt/klinkers neer te kunnen leggen. Ook kunt u een rammelend geluid horen wanneer bouten aangedraaid worden of u hoort het slaan van een hamer op ijzer.

Stremming Amstel

Tot uiterlijk 24 december 2021 is er een stremming in de Amstel ter hoogte van de westelijke onderdoorgang van de Rozenoordbrug. De oostelijke onderdoorgang blijft beschikbaar. Op de Amsteldijk is een korte omleidingsroute voor voetgangers en fietsers over het Rozenoordpad.

Deze omleidingsroute duurt van eind januari tot en met eind april 2022. Zie onderstaande kaart. Tijdens de nachtelijke transporten kunt u het geluid van bouwverkeer horen en mogelijk ziet u de verlichting. Tijdens de kerstvakantie zijn er geen werkzaamheden.