Nieuwsbericht

Kick-off met komst Pluimpot

Gepubliceerd op: 21 mei 2021, 12.16 uur - Laatste update: 21 mei 2021, 12.15 uur

Op 31 maart 2021 kwam het inspectieschip de 'Pluimpot' aan in Twente. Die komst luidde de start van de verruiming van de Twentekanalen in. De komende 1,5 jaar zijn we langs en op het kanaal bezig met onze werkzaamheden.

Rijkswaterstaat ziet de Twentekanalen als een belangrijke verkeersader voor de beroepsscheepvaart, maar de Twentekanalen zijn veel meer dan dat. Wat betekenen de Twentekanalen voor u? Dat willen wij graag weten.. Dus heeft u een speciale band of bijzondere ervaring met het kanaal? deel dit dan via het e-mailadres Twentekanaal en maak kans op een vaartocht met de Pluimpot. Bekijk de aankomst van het inspectieschip de Pluimpot.

Start eerste zichtbare werkzaamheden

Het gaat nu toch echt beginnen. Lang is erover gesproken maar vanaf 25 mei 2021 kunt u ons niet meer missen. We gaan eerst aan de slag met 2 proefvakken. Over de werkzaamheden wordt u regelmatig geïnformeerd. Daarnaast besteden we aandacht aan de regio Twente. Want de Twentekanalen zijn veel meer dan alleen maar een kanaal waar schepen op varen. Het gaat ook om de mensen die hier wonen en werken langs het kanaal. Veel mensen en bedrijven hebben een bijzondere band met de Twentekanalen. Als vaarwegbeheerder richt Rijkswaterstaat zich vooral op veilig en vlot scheepvaartverkeer. Maar de Twentekanalen moeten toch veel meer betekenen? Wat onderscheidt de Twentekanalen bijvoorbeeld van het Amsterdam Rijnkanaal? Wat maakt wonen en recreëren zo mooi?

Verhalen van de Twentekanalen

We willen graag aandacht geven aan de verhalen van de mensen die rondom het kanaal wonen of werken. Maar ook de schippers die over het kanaal varen, de jachtvaarders, de roeiers en kanoërs op het kanaal, wandelaars, natuurliefhebbers en andere recreanten. En natuurlijk ook iedereen die werkt aan de verruiming van de Twentekanalen.

‘Omroep Twentekanaal’

Speciaal voor deze verhalen is er een nieuw communicatiekanaal ingericht: ‘Omroep Twentekanaal’. Compleet met een eigen logo en presentator Marijn de Vries. Marijn is oud-wielrenster en heeft honderden trainingsuren en kilometers liggen langs het kanaal. Dat alleen al is een verhaal waard. Maar daarover een andere keer meer. Zij interviewt de komende 1,5 jaar verschillende mensen, die hun verhaal van het kanaal met ons willen delen en houdt u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

Heeft u een bijzondere band of bijzondere ervaring met het kanaal? Deel het met ons via het e-mailadres Twentekanaal.

Meer nieuws Twentekanalen: verruimen vaarweg