CHARM PCP

CHARM PCP

ATMS DYNAC is uitbreidbaar met innovatieve functionaliteiten. Sommige specifieke functies die verkeersmanagement aanzienlijk verbeteren zijn nog niet beschikbaar op de markt. Als onderdeel van het CHARM programma is een pre-commercial procurement (PCP) project om deze functies te ontwikkelen.

Vervolg uitvoering prototypen

Alle opgeleverde prototypen voor nieuwe functies komen in een bepaalde vorm en volgorde terug in het Uitvoeringsplan Wegverkeersmanagement van Rijkswaterstaat. Dit zijn verder ook belangrijke bouwstenen in trajecten als Probe Vehicle Data, Floating Car Data en Talking Traffic. Meer informatie over een vervolg op CHARM PCP volgt eind 2018.

Als je kijkt hoe de zes innovatieve functionaliteiten in relatief korte tijd zijn ontwikkeld, dan kan ik niet anders dan daar heel trots op zijn

Jacco de Kok, CHARM PCP-projectleider bij Rijkswaterstaat

Excellent compliment van Brussel

Geheel op tijd en binnen de gestelde doelen van het CHARM PCP-project, leverden de deelnemende marktpartijen zes innovatieve verkeersmanagementsfunctionaliteiten af. Alle functionaliteiten zijn toepasbaar op het nieuwe verkeersmanagement platform. Rijkswaterstaat ontving hiervoor een groot compliment van de Europese Commissie.

Projectpartners en aannemers

De CHARM PCP-projectpartners zijn Rijkswaterstaat, Highways England, Vlaamse Departement voor Mobiliteit en Openbare Werken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Innovate UK. De aannemers van de zes prototypen zijn Mott MacDonald Limites, PSI Mines & Roads GmbH, Fileradar B.V., Goudappel Coffeng, Beijer Automotive B.V. en Cubic Transportation Systems (ITMS) Limited.

Meer informatie over het programma is te lezen op de website van CHARM PCP.