A58: vervangen technische installaties Vlaketunnel

Waarom

  • De Vlaketunnel maakt onderdeel uit van de A58.
  • Een deel van de technische installaties van de tunnel is aan het einde van hun levensduur.
  • Het vernieuwen van deze installaties draagt bij aan de veiligheid en beschikbaarheid van de tunnel.

Hoe

vervangen camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en besturingssystemen

Heb ik last van de werkzaamheden?

De werkzaamheden zorgen voor ernstige verkeershinder, omdat de tunnel een aantal dagen in beide richtingen dicht gaat. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, voeren we het werk in een zo kort mogelijke periode uit.

Meer over hinder en maatregelen

Wanneer

Klaar: november 2023
31 oktober 21.00 - 6 november 05.00 uur

Afsluiting Vlaketunnel in beide richtingen

Deze planning kan nog veranderen

Bekijk de hele planning

Renovatie Vlaketunnel

VOICE-OVER: Rijkswaterstaat voert binnenkort renovatiewerkzaamheden uit aan de Vlaketunnel. En dat levert flinke vertragingen op. We gaan vier technische installaties van de Vlaketunnel aan de A58 vervangen. (Een animatie.) Deze zijn bijna aan het einde van hun levensduur. Het gaat om de camerabewaking, de omroepinstallaties, de intercom en een deel van de besturingssystemen. Het vervangen van deze systemen is nodig om de veiligheid van de tunnel nu en in de toekomst te garanderen. Om ons werk goed en veilig uit te voeren, moet de tunnel een aantal dagen helemaal dicht in beide richtingen. We vervangen de technische installaties in de tunnel, ook testen we deze systemen uitgebreid totdat ze goedgekeurd zijn. Veiligheid staat altijd voorop. Daarom is de Vlaketunnel afgesloten van dinsdagavond 31 oktober om negen uur tot en met maandagochtend 6 november om vijf uur. Dat levert hinder op voor jou als weggebruiker. Dus rij jij over de A58? Stel je reis uit of werk bijvoorbeeld vanuit huis. Is dit geen optie? Houd dan rekening met hinder en extra reistijd. En maak gebruik van de omleidingsroutes. Dus voor je gaat vertrekken: even je route checken. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Ga naar vananaarbeter.nl of rwsverkeersinfo.nl. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2023.) RUSTIGE MUZIEK

Bereikbaar Zeeland

We werken aan het onderhoud van bruggen, sluizen, wegen en waterwerken in Zeeland. Een groot deel daarvan is aan renovatie of vervanging toe. Benieuwd hoe we dit doen?

Lees ons digitale magazine

Onderliggende pagina