Hinder en maatregelen

In 2024 en 2025 vervangen we de slijtlagen van de brug Bergse Diepsluis, de brug over de Krammersluizen en de bruggen van de Zandkreeksluis en Grevelingensluis. Het onderhoud veroorzaakt hinder voor de scheepvaart en het wegverkeer.

De werkzaamheden aan de slijtlagen hebben grote impact op de bereikbaarheid van de omgeving. Op deze pagina vindt u de meer informatie over omleidingsroutes en maatregelen die we hebben genomen om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Hinder en maatregelen Bergse Diepsluis

Wegverkeer

Autoverkeer leiden we om via de N286, A4, N289 en omgekeerd. Houd rekening met een langere reistijd van maximaal 20 minuten. 

Voor langzaam verkeer en fietsers wordt een aparte omleidingsroute ingesteld. Deze loopt via de N286/N289 en Bergen op Zoom. Ook hier geldt een extra reistijd van ongeveer 20 minuten. De routes worden aangegeven door middel van gele borden langs de weg.

Scholieren

De buslijnen 643 en 644 rijden als gevolg van de werkzaamheden niet in de periode van 15 tot en met 24 april 2024. Er worden extra bussen ingezet in de richting van Bergen op Zoom. Buslijn 209 rijdt daarnaast extra van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april 2024.

Scholieren kunnen vanaf Bergen op Zoom gratis met de trein reizen naar Krabbendijke of Goes. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar via de scholen.

Scheepvaart

De vaarroute is tijdens de werkzaamheden aan de brug van de Bergse Diepsluis volledig gestremd. De scheepvaart wordt geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen.

Hinder en maatregelen Krammerbrug

Wegverkeer

Autoverkeer wordt omgeleid via de N59 en A4 en omgekeerd. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers kunnen de Krammerbrug tijdens deze werkzaamheden niet passeren. Gezien de ligging van de brug is er geen omleidingsroute beschikbaar.

Scheepvaart

Scheepvaart hoger dan 13,5 m kan tijdens de werkzaamheden aan de Krammerbrug niet passeren en moet daardoor omvaren. Scheepvaart wordt geïnformeerd via Berichten aan de Scheepvaart (BAS).

De vervanging van de slijtlaag op de Krammerbrug wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Zeeland. Meer informatie over dit project is ook te vinden op de website van de provincie Zeeland.

Hinder en maatregelen andere bruggen

Meer informatie over hinder en maatregelen als gevolg van de werkzaamheden aan de overige bruggen voegen we binnenkort toe aan deze pagina.