Leerkrachten

Rijkswaterstaat is een bron van informatie voor educatief materiaal. Ons werk leent zich bij uitstek voor het geven van interessante lessen. Diverse organisaties bieden lesmateriaal over water en wegen aan, geschikt voor alle leeftijden en niveaus.

We hebben een selectie gemaakt inclusief nuttige links. Daarnaast vind je op deze pagina suggesties voor educatieve schoolreisjes.

Lesmateriaal basisschool

  • Watereducatie: diverse links naar lesmateriaal, filmpjes en spelletjes voor alle leeftijden op het gebied van water.
  • NAP: downloadbaar lesmateriaal voor groep 7 en 8 over Normaal Amsterdam Peil. Filmpje over NAP van SchoolTV.
  • Droppie Water: digitale lesmodule over water voor alle leeftijden.
  • De BlijeVis: lesmateriaal over vismigratie en hoe mens en natuur nauw verbonden zijn.  

'Ik kan hier echt zo een lessenserie omheen bouwen.'

Dieuwertje, docent Scala College, Alphen aan den Rijn

Meer op de pagina Basisschoolleerlingen

Lesmateriaal voortgezet onderwijs

Beeldmateriaal en filmpjes ter ondersteuning zijn te vinden in onze beeldbank of op ons YouTubekanaal.

Meer op de pagina Leerlingen voortgezet onderwijs

Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij Rijkswaterstaat. Wij zijn voortdurend op zoek naar slimme, duurzame, veilige en betaalbare manieren om ons land veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. Innoveren is hierbij onmisbaar. Daarnaast werken we doorlopend aan een duurzame leefomgeving, bijvoorbeeld met slimmer beheer en het gebruik van duurzame energie. Door middel van pilots en experimenten blijven we innoveren. Een paar voorbeelden van projecten, die ook aansprekend zijn voor jongeren:

Interessante uitjes

Wil je graag een keer met je klas op excursie? Dan hebben we een aantal leuke locaties die je kunt overwegen. Bekijk bijvoorbeeld eens de onderstaande opties.

Biesbosch Museumeiland

Bezoek met je leerlingen het Biesbosch Museumeiland. Het educatieve programma bestaat uit een presentatie, een speurtocht en een rondvaart in een fluisterboot.

Het Keringhuis

Stel je eigen excursie samen bij educatiecentrum het Keringhuis, pal naast de Maeslantkering in Hoek van Holland. Voor basis- en voortgezet onderwijs.

Het Scheepvaartmuseum

Ontdek in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Voor basis- en voortgezet onderwijs.

Bezoekerscentrum Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verzorgt regelmatig rondleidingen langs de highlights van de A10, A1, A6 en A9. Tijdens deze rondleidingen laten we verschillende werken zien.