Werkzaamheden

N14: Vliettunnel richting A4 dicht; 28 april tot 18 mei 2024

Gepubliceerd op: 17 april 2024, 15.53 uur - Laatste update: 18 april 2024, 08.54 uur

Rijkswaterstaat vervangt tussen 28 april en 18 mei 2024 de verlichting in de Vliettunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg.

In deze periode is de tunnelbuis richting de A4 doordeweeks afgesloten, van zondag 21.00 uur tot zaterdag 06.00 uur. In de weekenden is de Vliettunnel in beide richtingen open. In de week van Hemelvaartsdag is de tunnel open van donderdag 9 mei 06.00 uur tot zondag 12 mei 21.00 uur 2024. Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden

De werkzaamheden aan de zuidelijke tunnelbuis van de Vliettunnel vinden plaats van zondag 28 april 21.00 uur tot zaterdag 18 mei 06.00 uur 2024.

Tijdens de werkzaamheden is de N14 richting de A4 doordeweeks afgesloten tussen de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Noordsingel en de aansluiting op de A4. In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Omleidingen voor N14

Tijdens de werkzaamheden aan de Vliettunnel richting de A4 wordt het verkeer als volgt omgeleid:

Vanaf Den Haag, Scheveningen en de N14:

 • Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44 en A44
 • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de S101 en de A12

Vanaf Wassenaar:

 • Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de N44/A44
 • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de autoweg S101 en de snelweg A12
 • Verkeer naar Leidschendam-Voorburg wordt omgeleid via de autoweg N448 of de Monseigneur van Steelaan, Rodelaan en Prins Bernhardlaan

Vanaf Leidschendam-Voorburg:

 • Verkeer richting Rotterdam en Utrecht wordt omgeleid via de Prins Bernhardlaan en de A12 of via de Monseigneur van Steelaan, Laan van Nieuw Oost-Indië, Schenkkade en de A12

Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Nachtafsluitingen hele Sijtwendetunnel

Als de vervanging van de verlichting in de Vliettunnel is afgerond, vinden er in de weken erna nog diverse afrondende werkzaamheden plaats tijdens 4 nachten:

 • Dinsdag 21 op woensdag 22 mei 2024
 • Woensdag 22 op donderdag 23 mei 2024
 • Donderdag 23 op vrijdag 24 mei 2024
 • Donderdag 30 op vrijdag 31 mei 2024

De hele Sijtwendetunnel is dan in beide richtingen dicht van 21.00 tot 05.00 uur.

Advies aan weggebruikers

Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie

 • Houd rekening met extra reistijd.
 • Werk thuis als dat kan, of pas uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden: reis buiten de spits, maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets of kies een andere route. 
 • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg. 
 • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor actuele informatie over reistijd en omleidingen.

Onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. De renovatie van de Sijtwendetunnel staat gepland voor 2030, maar in verband met de veiligheid en het voorkomen van onverwachte afsluitingen moet het gehele systeem van de verlichting nu al worden vervangen.

Hiervoor wordt telkens een van de 6 tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Vliettunnel richting de A4 is de laatste van de 6. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de website van de Rijkswaterstaat.

Meer informatie N14

Voor meer informatie over de afsluiting van de Vliettunnel kunt u terecht op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging