Werkzaamheden

A16 richting Dordrecht dicht; 26 - 29 april 2024

Gepubliceerd op: 9 april 2024, 16.22 uur - Laatste update: 9 april 2024, 16.38 uur

Vanwege werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 tot maandagochtend 29 april 2024 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen.

In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. In het Koningsdagweekend verwachten we in de regio extra drukte, omdat dan ook de snelweg A13 richting Rotterdam dicht is tussen Delft-zuid (afrit 10) en knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam).

Plan uw route dus van tevoren en volg de omleidingen en adviesroutes.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen A16

Omleidingsroutes worden aangegeven op gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg.

Vanuit Hoek van Holland

Verkeer vanuit Hoek van Holland op de A20 richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux via de A15 omgeleid. Verkeer op de A20 richting Gouda kan gewoon doorrijden.

Vanuit Den Haag

Verkeer vanaf de A4 kan via de A20 doorrijden naar Gouda. Of wordt vanaf knooppunt Kethelplein via de A4, knooppunt Benelux via de A15 omgeleid richting knooppunt Ridderkerk.

Vanuit Gouda

Verkeer vanuit Gouda richting de A16 knooppunt Ridderkerk wordt omgeleid via knooppunt Kethelplein, richting knooppunt Benelux en de A15.

Extra reistijd

Houd rekening met omleiding en 30 tot 60 minuten extra reistijd.

Gevaarlijke stoffen

Vervoer van gevaarlijke stoffen dat niet door de Beneluxtunnel mag (categorie C), wordt omgeleid via de A20/A12/A27.

Inhoud werkzaamheden

We vervangen in 2024 en 2025 het viaduct in de A16 over de Hoofdweg nabij het knooppunt Terbregseplein in Rotterdam. Om het viaduct te kunnen vervangen, verleggen we tijdelijk de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct, zodat het verkeer zoveel mogelijk door kan rijden tijdens de werkzaamheden. Tijdens dit weekend werken we aan de wegverlegging.

Vanaf maandagmorgen 29 april 2024 wordt de tijdelijke wegverlegging in gebruik genomen.

Tijdelijk 70 km/h en handhaving

De maximumsnelheid op de A16 richting Dordrecht wordt ter hoogte van de tijdelijke wegverlegging verlaagd naar 70 km per uur vanwege de versmalde rijstroken. Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen de maximumsnelheid te handhaven door middel van een verplaatsbare flitspaal.

Bereid u goed voor

  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw navigatiesysteem in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Meerdere afsluitingen in Rotterdamse regio

Het is de komende weken druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio. Naast de afsluitingen van Rijkswaterstaat op de snelwegen, wordt er ook gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein. Ook hiervoor zijn afsluitingen nodig.

Naast de afsluitingen in het Koningsdagweekend vinden er ook werkzaamheden plaats in het Hemelvaartweekend (8 tot en met 13 mei 2024). In dat weekend sluiten we de A16 af tussen knooppunt Ridderkerk en Terbregseplein.

Met deze afsluiting combineren we verschillende grote werkzaamheden ter hoogte van het Terbregseplein en voeren we werkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug richting het Terbregseplein.

Ook de gemeente Rotterdam lift mee met de afsluiting door werkzaamheden aan de Cornelis van Beverenbrug uit te voeren.

De werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug worden voortgezet in het weekend van 24 tot 27 mei, het weekend van 31 mei tot 1 juni en ’s nachts in tijdens de tussenliggende, doordeweekse dagen. Dan werken we op de parallelrijbaan in de richting van het Terbregseplein. Het combineren van werkzaamheden doen we om de hinder waar mogelijk te beperken.

Grote opgave Zuid-Holland

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek.

Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Meer informatie A16

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Heeft u vragen op opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.